Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 maart 2002


Van Chineese maaltijd berooft Alphen aan den Rijn (D3)
Een 28-jarige Alphenaar werd op dinsdag 12 maart rond 18.50 uur op de Herenhof van een Chineese maaltijd beroofd. De man had de maaltijd net opgehaald bij een Chinees restaurant en liep naar zijn auto toen een onbekende jongeman toesloeg. Hij griste de plastic tas met daarin de maaltijd uit zijn handen en ging er vandoor. De Alphenaar zette nog de achtervolging in, maar zonder succes.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn (D3)
De politie hield op woensdag 13 maart rond 02.45 uur op de Aardster een 45-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man werd er van verdacht met drank op achter het stuur te zitten en wilde in 1e instantie niet reageren op een stopteken van de agenten. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 540 ug/l. Dik boven de in het verkeer gestelde limiet van 220 ug/l..

Inbraak in woning Bodegraven (D2)
In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart werd er ingebroken in een woning aan de Populierenhof. Bij de inbraak werd de zogenaamde 'gaatjesboormethode' gebruikt. Uit de woning werd een portemonnee, een fotocamera en twee mobiele telefoons gestolen.

Inbraak in woningen Nieuwerkerk aan den Ijssel (D2)
In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart werd er ingebroken in een woning aan de Kerklaan en aan het Rietveen. In beide gevallen werden sloten van deuren afgebroken. In ieder geval is geld en een mobiele telefoon uit de woningen gestolen.

Ongeval Boskoop (D2)
Een 19-jarige vrouw uit Boskoop werd op dinsdag 12 maart rond 19.15 uur op haar fiets op de kruising Rietkraag met de Puttelaan aangereden door een 61-jarige automobiliste uit Boskoop. Zij had de fietster over het hoofd gezien. De fietster verklaarde dat de verlichting van haar fiets niet werkte. Met hoofd- en beenletsel is fietster overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Inbraak in woning Moordrecht (D2)
In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart werd er ingebroken in een woning aan de Uiterwaard. Om binnen te komen werd de zogenaamde 'gaatjesboormethode' toegepast. Uit de woning werd een audio-installatie gestolen.

Bromfietscontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op dinsdag 12 maart tussen 14.00 en 20.00 uur in Nieuwerker a/d Ijssel een bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 18 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm (4), het overschrijden van de constructie snelheid (10), het niet tonen van de bromfietscertificaat, het niet gebruiken van het fiets/bromfietspad, het niet voeren van de verlichting en het niet juist voeren van de gele/oranje plaat.

--- einde berichten