Gemeente Zoetermeer

Wijktuinen geven cursus voor tuinouders

Vanaf half april gaan de wijktuinen weer open. Alle kinderen van groep 5 van de basisscholen krijgen dan een eigen stukje tuin en komen onder schooltijd één uur per week tuinieren. Ook na schooltijd is de tuin op verschillende dagen open.
De kinderen leren door zelf actief en ontdekkend bezig te zijn. De lessen zullen gaan over het zaaien, planten en het oogsten van allerlei soorten groenten en fruit. Verder leren de kinderen hun tuin en gereedschap onderhouden en gaan zij aan de slag met de kringloop van zaad tot plant, bodemdiertjes en het weer.

Tuinoudercursus
De wijktuinen zetten op de tuin graag vrijwilligers in als ondersteuning van de lessen. Voor deze vrijwilligers wordt binnenkort een tuinoudercursus gegeven. De cursus duurt twee ochtenden en wordt gehouden op 26 maart en 2 april van 9.30 tot 11.00 uur. Op deze manier kunnen toekomstige tuinouders zich kennis en vaardigheden eigen maken die nodig zijn om op de wijktuin te kunnen helpen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoon (079) 346 9534

---

Gemeente Zoetermeer © maart 2002

Last update: 13 maart 2002 (10:45)