NVB Bouwondernemers & Ontwikkelaars

NIEUWS Persbericht NVB brengt Handboek Bodem uit

NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers heeft zijn praktijkboek over de bodem geactualiseerd. Bodemonderzoek en bodemsanering zijn voor de bouwondernemer en projectontwikkelaar bekende begrippen. Zo is er vandaag de dag geen bouwondernemer of projectontwikkelaar meer die grond koopt zonder bodemonderzoek.

Toch gaat het hier nog om een betrekkelijk nieuwe tak van sport. Een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. Technieken en methoden worden voortdurend aangepast. Dit geldt ook voor de wet- en regelgeving. Voor de bouwondernemer en projectontwikkelaar betekent dit veel onzekerheid. Om die onzekerheid weg te nemen heeft NVB in 1997 voor de eerste maal een handleiding voor de praktijk uitgegeven.

Inmiddels is er sinds 1997 veel veranderd. NVB heeft daarom De Straat Milieu-Adviseurs opdracht gegeven een compleet nieuw handboek voor de praktijk te schrijven, het Handboek Bodem. Dit handige boek geeft via gemakkelijk leesbare teksten helderheid in vraagstukken die doorgaans beschreven worden in vaktaal. Het boek stelt de bouwondernemer en projectontwikkelaar bovendien in staat te communiceren met vakmensen. Hij krijgt immers te maken met medewerkers van ingenieurs- en onderzoeksbureaus en gemeentelijke en provinciale ambtenaren. Het handboek heeft als uitgangspunt het bouwproces, waarbij per ontwikkelingsfase de problematiek van de bodemverontreiniging is uitgewerkt.


---

---

Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met:
NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, Mr. F.A.H. Nuss, telefoon 070-386 02 04

---