Euronext Brussels

Persberichten - 13/03/2002

Interbrew -Vlakke operationele structuur versterkt Interbrews autonome groeimogelijkheden

Vlakke operationele structuur versterkt Interbrews autonome groeimogelijkheden

Brussel, 13 maart 2002 Na de aankondiging van Interbrews organisatiemaatregelen, op 30 januari 2002, onderneemt The Worlds Local Brewer© verdere stappen om zijn focus op autonome groei voort te zetten.

Vanaf 1 april 2002 zal Interbrews operationele structuur overgaan naar een zo vlak mogelijk organisatiemodel. Deze versterkte operationele structuur zal Interbrews management toelaten om het hoogste serviceniveau aan te bieden, om één van de best presenterende brouwers te zijn evenals de autonome groei van zijn activiteiten en merken te versnellen.

De sterke platformen met locale activiteiten en merken, gekoppeld aan een uitgebreid internationaal portfolio van speciaalbieren vormen de kern van Interbrews activiteiten. Interbrew biedt zijn consumenten het meest uitgebreide merkenaanbod ter wereld aan. Zijn merkenportfolio is gekenmerkt door toonaangevende lokale merken zoals Rolling Rock in Amerika, Borsodi Sör in Hongarije, Kamenitza en Astika in Bulgarije, Jupiler in België, Kokanee en Labatt Blue in Canada, Klinskoje en Sibirskaja Korona in Rusland, Cass en OB Lager in Korea, Boddingstons en Tennents in Groot-Brittannië, Ozusjko in Kroatië.

Het aanbod van lokale merken wordt versterkt door Interbrews internationale merken zoals Stella Artois©, Becks©, Bass© Ale, Leffe© en Hoegaarden©.

Het Operating Committee van Interbrew, onder de leiding van de Chief Operating Officer, zal bijzondere aandacht schenken aan het verder benutten van deze basissterktes. Naast de aanscherping van de focus op de financiële planning, de groei van zowel EBIT als EBITDA, zal het Operating Committee specifieke aandacht besteden aan de toename van marktaandeel, de mix van speciaalbieren, de ontwikkeling van nieuwe producten, het rendement op het geïnvesteerde vermogen, de standaardisering van bedrijfssystemen en processen, klantentevredenheid, het kennismanagement en de uitwisseling van best practices. Om deze doestellingen te helpen bereiken zal Interbrews operationele structuur evolueren naar een organisatiemodel met domeinen van internationale expertise op corporate niveau (technologie, marketing, planning & performance en IS/IT) en daarnaast de organisatie van alle andere operationele middelen op landenniveau. Het resultaat wordt een vlak organisatiemodel, gebouwd rond enkele leidende landen, zoals bijvoorbeeld België, Canada, Amerika en Duitsland die over de schaalgrootte en kritische massa beschikken om zowel hun eigen business te ondersteunen en uit te bouwen en deze van enkele kleinere landen te begeleiden. De kernactiviteiten van Interbrews business bestaan uit de locale activiteiten en lokale merken evenals een portfolio van speciaalbieren. Dit zijn de fundamenten van onze operationele ontwikkeling. zegt Jerry Fowden, Chief Operating Officer van Interbrew. Met onze versterkte operationele structuur zullen we de focus op onze autonome groei vergroten, onze uitstekende prestaties versterken en onze capaciteit om aandeelhouderswaarde te creëren verhogen.

Bron: Interbrew
Provider: Euronext Brussels