Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-03-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.40 u) Woensdag, 13 maart 2002

District Kerkrade

Heerlen; mond vol
De politie heeft afgelopen dinsdagmorgen op de Saroleastraat in Heerlen een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De politie-agenten die vermoedden dat de verdachte aldaar aan het dealen was / zich bezighield met handel in verdovende middelen, hielden hem aan waarbij hij nog snel een aantal bolletjes in zijn mond stopte. De politie liet de verdachte de bolletjes weer uitspuwen en nam alle bolletjes, totaal 11 bolletjes met cocaine in beslag. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 30-jarige vrouw uit Heerlen. De politie verdenkt de vrouw van prostitutie (buiten de van gemeentewege daarvoor aangewezen en bestemde gebied / plek). De politie zag afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Willemstraat in Heerlen het contact tussen haar en een 50-jarige automobilist uit Nuth, waarna de vrouw instapte in de auto van de verdachte uit Nuth en men vervolgens wegreed. Beide verdachten werden elders in Heerlen (Crutserveldweg) aangehouden. De politie maakt niet alleen proces-verbaal op tegen de vrouw maar ook tegen de als klant verdachte automobilist. Daarnaast bekeurde de politie de automobilist ook nog eens met een boete van 190 Euro. Bleek namelijk dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen 0,5 en 0,6 promille alcohol in zijn bloed had.

Brunssum; beledigd
De politie heeft afgelopen dinsdagavond op de Rumpenerstraat in Brunssum een 29-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie was doende hem te bekeuren wegens diens foutief geparkeerde auto waarop de Brunssumse verdachte, vermoedelijk omdat hij kwaad werd, allerlei beledigingen uitte in de richting van de politie-agent. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waarna met twee bekeuringen (een bekeuring terzake het foutief parkeren van zijn auto en de andere bekeuring wegens belediging) weer huiswaarts kon.