Ingezonden persbericht


Kaatsheuvel, 13 maart 2002

Uitbreiding fondswervend bestuur Villa Pardoes

Twee nieuwe bestuursleden voor Stichting Fondswerving Villa Pardoes KAATSHEUVEL Recentelijk zijn de heren mr Rob H.J. van Schaik (secretaris) en mr Cees G. Burgersdijk (lid), benoemd in het bestuur van Stichting Fondswerving Villa Pardoes. Villa Pardoes is een uniek vakantieverblijf waar kinderen met een levensbedreigende ziekte, samen met hun familie, gratis een week verblijven.

Rob van Schaik
Rob van Schaik neemt binnen de Stichting Fondswerving Villa Pardoes de rol van secretaris op zich. De heer Van Schaik: "Zelf gezond van lijf en leden en met kinderen en kleinkinderen voor wie dat gelukkig ook allemaal geldt, kun je zo'n verzoek niet weigeren. Er zoveel als mogelijk aan bij te dragen kinderen in zulke moeilijke omstandigheden samen met hun ouders, broertjes en zusjes een onvergetelijke vakantie te bezorgen." Via ambtenaar ter secretaris van de gemeente Wassenaar en burgemeester der gemeenten Bergharen - Horssen en Groenlo, was de heer Rob van Schaik van maart 1991 tot en met december 1996 burgemeester van Waalwijk. In deze periode bekleedde hij vele nevenfuncties zoals voorzitter Streek VVV Achterhoek en lid Algemeen Bestuur ANVV. Nu, enkele jaren later, is hij in zijn vrije tijd weer betrokken bij een recreatieve organisatie.

Cees Burgersdijk
De heer Burgersdijk is benoemd tot bestuurslid van Stichting Fondswerving Villa Pardoes. "Als je gevraagd wordt om zo'n hartverwarmend project te mogen helpen, kun je niet anders dan 'graag' zeggen", aldus de heer Burgersdijk. De heer Burgersdijk is ruim negen jaar executive officer van de Amerikaanse Kamer van Koophandel (AmCham) te Den Haag. Na zijn rechtenstudie in Leiden is de heer Burgersdijk veelal actief geweest in de vervoerssector. Zo was hij adjunct directeur van Ruys & Co Marseille (Scheepsagent), directeur Damco-GG-SbS-Samat Marseille (Wegvervoer) en algemeen directeur Mammoet Transport bij Nedlloyd Energy.

Vakantieverblijf
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds ruim een jaar gratis van een week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is. Van glijbaan tot zandbak, van whirlpools tot computerruimte. Zowel de algemene ruimten als de vakantiehuisjes zijn comfortabel en praktisch ingericht, zodat ook kinderen in een rolstoel zich ongehinderd kunnen voortbewegen. Daarnaast biedt Villa Pardoes gratis toegang tot alle grote attractieparken in Brabant (Land van Ooit, Beekse Bergen, Autotron, Efteling en Toverland) en openen ook vele andere faciliteiten gratis hun deuren voor de gasten. De gangbare vakantieadressen betekenen vaak -zowel voor de ouders als het zieke kind- een belasting, omdat de omgeving niet is voorbereid op de ziekte en de consequenties daarvan. Met ziekenhuizen, therapeuten en medici in de omgeving van Villa Pardoes zijn afspraken gemaakt, zodat medische hulp -indien nodig- snel bereikbaar is.

Fondsen
Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n ¤ 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen ¤ 1800,-- kost. Voor ¤ 25,-- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. De donateur ontvangt dan tweemaal per jaar de nieuwsbrief 'Villa Pardoes Nieuws' met daarin de laatste ontwikkelingen. Ook een eigen inzamelingsactie met de straat, vereniging of vriendengroep wordt zeer gewaardeerd. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties kunt u contact opnemen met 0900-9321 (25 eurocent per minuut). Een eventuele eenmalige bijdrage kan men storten op rekening 55.90.90.900 van de ABN AMRO bank te Kaatsheuvel.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht