Gemeente Coevorden

Drie leden van de gemeenteraad in Coevorden koninklijk onderscheiden Burgemeester mr. Ing. B.P. Jansema van de gemeente Coevorden reikt op dinsdag 12 maart a.s. aan het eind van de raadsvergadering drie koninklijke onderscheidingen uit aan vertrekkende raadsleden in de gemeente Coevorden. Dit gebeurt om ca. 21.30 uur in Discotheek Roadhouse in Coevorden. De laatste vergadering van de raad in oude samenstelling, die wordt gehouden in het Kasteel in Coevorden, zullen wij op feestelijke wijze afsluiten in Roadhouse.

De heer E. Thiele (61) uit De Kiel zal worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Thiele ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange lidmaatschap van de gemeenteraad van respectievelijke de voormalige gemeente Sleen en de gemeente Coevorden.
Namens het CDA is de heer Thiele in december 1977 lid van de gemeenteraad van de voormalige gemeente Sleen geworden. Vanaf mei 1986 tot heden is hij onafgebroken wethouder geweest, eerst in de voormalige gemeente Sleen en na de herindeling van de gemeente Coevorden.

De heer J.H.F. Bos (55) uit Dalen zal worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Bos ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange lidmaatschap van de gemeenteraad van respectievelijk de voormalige gemeente Dalen en de gemeente Coevorden.
Namens de VVD is de heer Bos in mei 1986 lid van de gemeenteraad van de voormalige gemeente Dalen geworden. Vanaf 1 februari 1989 tot heden is hij onafgebroken wethouder geweest, eerst in de voormalige gemeente Dalen en na de herindeling van de gemeente Coevorden.

Mevrouw D.I. Mogesomp-Polman (62) zal worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange raadslidmaatschap in de voormalige gemeente Zweeloo en de gemeente Coevorden.
Namens de VVD is mevrouw Mogesomp in april 1990 lid geworden van de gemeenteraad van de voormalige gemeente Zweeloo. Van oktober 1996 tot 1 januari 1998 is zij korte tijd wethouder geweest in die gemeente. Na de herindeling is zij raadslid geworden van de gemeente Coevorden.

Tevens nemen wij in Roadhouse afscheid van de raadsleden dhr. H. Groothuis, dhr. J. Dijkink, dhr. C. Akker, dhr. A.C. Vianen, dhr. J. Hilbrands en mevrouw B.J.I. Koerts-Leerkotte.