AutoRai

13-3-2002

Scuola Sportiva komt begin mei naar Circuit Park Zandvoort

De droom van vele, sportief georiënteerde automobilisten kan op 6, 7, 8 en 9 mei a.s. uitkomen, want dan organiseert Fiat Auto Nederland op het Circuit Park Zandvoort de professionele Scuola Sportiva rijvaardigheidstraining.

Er wordt gereden met 25 speciaal geprepareerde Alfas 147, 156 en zelfs de fonkelnieuwe 156 GTA. Alle cursusautos zijn volledig berekend op circuitgebruik dankzij de nóg sportievere afstemming van het onderstel, de speciale banden en het sportinterieur met o.a. een veiligheidskooi. Deelname aan één van de vier geheel verzorgde dagen staat open voor iedere automobilist, dus ook niet-Alfa rijders, en kost 250,=.

Zonder twijfel kan de komst van het befaamde, Duitse rij-instituut Scuola Sportiva naar het Zandvoortse duinencircuit uniek worden genoemd. Uniek, omdat voor het eerst in Nederland de gehele cursus wordt verreden met speciaal hiervoor geprepareerde autos (dus NIET in de eigen auto!).

Compleet verzorgd>
In de paddock op het Zandvoortse circuit wordt de sfeervolle Scuola Sportiva hospitality unit ingericht, die als instructieruimte fungeert en waar tevens de inwendige mens wordt verwend. Gedurende de cursusdag wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje; s middags wordt een uitgebreide lunch gebruikt. Geserveerd in de pitboxen, om in de juiste racestemming te blijven!

Aantrekkelijk programma
Maar het gaat uiteraard om de voortgezette rij-opleiding en die is van een ongekend hoog niveau. Zowel qua materiaal als qua onderwijzend personeel. Alle Scuola

Sportiva-instructeurs zijn zelf actief of actief geweest in diverse Duitse en Europese racekampioenschappen. Het programma bestaat uit meerdere onderdelen, zoals een individuele rijvaardigheidstest, bochtentechniek, remproeven mét en zonder ABS, rem- en stuuroefeningen op glad wegdek en natuurlijk het snelle werk op het circuit. Verder worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld een rondje op racesnelheid mee te rijden in een wedstrijdauto uit de Pearle Alfa Challenge. Aan het einde van de dag ontvangt de cursist een certificaat en een leuke Scuola Sportiva attentie.

Na afloop van deze pure, no-nonsense rijtraining kan de cursist zich beter uit benarde situaties op de openbare weg redden en met een veilige en toch sportieve rijstijl deelnemen aan het verkeer. De eendaagse Scuola Sportiva all-inclusive cursus kost 250,= per persoon.

Geïnteresseerden kunnen zich uitsluitend schriftelijk melden bij Fiat Auto Nederland, waarna de brochure en het inschrijfformulier zullen worden toegestuurd. Bij voorkeur per e-mail
(ard.vandeneijnde@fiat.com), per fax (020-3421707) of per post (Fiat Auto Nederland, t.a.v. afdeling P.R., Postbus 22721, 1100 DE Amsterdam Z.O.).