Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 13-03-2002 Persbericht District Heerlen
Persbericht

Heerlen (Bo)

Heerlen; verdachten verkrachting aangehouden

Met de aanhouding van twee 28-jarige inwoners uit Delft door het team Aanpak Middelzware Criminaliteit en de basiseenheid Heerlen-Noord, hopen politie en justitie een verkrachtingszaak uit december 2001 te hebben opgelost.
De twee aangehouden mannen worden er van verdacht in de nacht van 25 op 26 januari 2001 een 28-jarige vrouw in haar woning in Hoensbroek te hebben verkracht. Hierbij hebben zij het slachtoffer gedrogeerd, door haar een slaapmiddel toe te dienen.
Het slachtoffer heeft meteen aangifte gedaan, waarna de politie een uitgebreid onderzoek startte. Dit onderzoek leidde naar de twee inwoners uit Delft, die respectievelijk op 8 en 27 februari 2002 werden aangehouden.
Het slachtoffer kreeg aanvankelijk contact met een van de aangehouden verdachten, die zich als fotograaf uitgaf. Dit gebeurde door middel van chatten op internet. Nadat deze man een fotosessie in de woning van het slachtoffer had gemaakt, verscheen hij bij een daarop volgende ontmoeting met de tweede verdachte die zich uitgaf als producer. Bij dit bezoek werd de vrouw verkracht.
Het tweetal wordt eveneens verantwoordelijk gehouden voor een kluiskraak in een schoenenzaak in Sittard, in december 2001. De twee Delftenaren zijn inmiddels voorgeleid in zitten in voorlopige hechtenis.

Bert Boosten
Communicatie en persvoorlichting
District Heerlen