Actueel

Rochelle Rikkers blijft voorlopig bij tante

Bron: Rechtbank Dordrecht

Datum actualiteit: 13-03-2002

De Rechtbank te Dordrecht heeft vandaag een uitspraak gedaan over Rochelle Rikkers. De zaak werd behandeld op een besloten zitting op 6 maart jl. De Rechtbank heeft toen gesproken met beide ouders, met de gezinsvoogden en met de Raad voor de Kinderbescherming. Nu is beslist dat Rochelle voor de periode van 1 jaar onder toezicht wordt gesteld van de gezinsvoogdij-instelling. Dat is nodig omdat Rochelle ernstig is getraumatiseerd door de ontwikkelingen van het afgelopen jaar, en omdat haar ontwikkeling wordt verstoord en bedreigd, zoals blijkt uit het rapport van de Raad voor de Kinderbescherming.
Daarnaast heeft de Rechtbank een machtiging tot uithuisplaatsing gegeven. Met die machtiging kan de gezinsvoogdij-instelling Rochelle in een pleeggezin plaatsen. Rochelle zal voorshands bij haar tante blijven, en zal worden geplaatst in een therapeutisch pleeggezin zodra er een geschikte plaats voor haar is gevonden. Die plaatsing is nodig om Rochelle structuur, veiligheid en geborgenheid te kunnen bieden. Bovendien kan Rochelle daar verder worden onderzocht. De vader van Rochelle heeft om nader onderzoek gevraagd, en de Rechtbank oordeelt dat nader onderzoek gewenst is. Onderzocht moet worden of de moeder of de vader geschikt is om Rochelle op te voeden, dan wel een andere voorziening noodzakelijk is, en welke aanvullende hulpverlening er moet komen.
De benoeming van een deskundige is aangehouden. De vader en de gezinsvoogdij-instelling kunnen daarover een voorstel doen aan de Rechtbank.