ROESCH AG MEDIZINTECHNI

RÖSCH AG sluit distributieovereenkomst met Spaanse fabrikant

RÖSCH AG sluit een distributieovereenkomst met de Spaanse fabrikant van farmaceutische producten Laboratorios Normon S.A., Madrid

RÖSCH AG maakt hierbij bekend, dat het met het oog op de evolutie binnen de Europese markt, een overeenkomst met een nieuwe distributiepartner gesloten heeft. De Spaanse farmaceuticafabrikant Normon S.A. heeft een contract ondertekend voor de verkoop van INJEX(tm) bij indicatie van insulinetoepassingen en diabetes. De mogelijkheid voor toepassing bij andere indicaties werd opengehouden. Normon S.A. is in Spanje een van de grotere farmaceutische bedrijven met een dynamische groei en een jaarlijkse omzet van ongeveer EUR 50 miljoen (2001). Normon S.A. biedt in zijn productengamma een hele waaier aan generische geneesmiddelen, medicamenten onder merknaam en diverse producten voor tandartsen aan. Met zijn 500 bedienden en een omzetcijfers zoals hierboven aangegeven, wordt Normon S.A een van de belangrijke distributiepartners van Rösch AG.

Normon S.A. had al een overeenkomst getekend voor het INJEX(tm)-systeem voor toepassingen in de tandheelkunde en heeft positieve ervaringen in dit marktsegment opgedaan. Dat ze nu ook in de wereld van de medische indicatie instappen, bewijst dat de naaldvrije toedieningstechnologie in Spanje goed aanvaard wordt. Vandaar ook dat Norman S.A. zijn samenwerking met RÖSCH AG verder uit wil breiden. Beide partners is het erom te doen, met het INJEX(tm)-systeem op middellange termijn op de Spaanse markt door te dringen. Er werd overeengekomen, de financiële implicaties vertrouwelijk te houden. In het kader van een contract voor merksamenwerking tussen Rösch AG en Bayer AG, Leverkusen, de producent van de hightech MAKROLON-kunststof die voor de productie van de INJEX(tm)-wegwerpampules gebruikt wordt, werd naar aanleiding van de lancering van de 'Injectie zonder naald' in Spanje een ondersteunende reclamecampagne voor INJEX(tm)op het getouw gezet.

Meer info is verkrijgbaar bij:
RÖSCH AG Medizintechnik
Investor Relations
Buckower Damm 114
D-12349 Berlin
Phone: +49-30-667915-930
Fax: +49-30-667915-66
E-mail: scherfenberg@roesch-ag.de
Web: www.roesch-ag.de

13 mrt 02 14:53