Gemeente Breda

13-03-2002

Jongeren in Geeren-Zuid krijgen eigen ruimte

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om dit jaar zon 450.000 euro extra in te zetten om te investeren in een aangepaste jongerenruimte in gemeenschapshuis Geeren-Zuid. Een bestaand deel van het gebouw, waarin de huidige W-groep Noord is gehuisvest, wordt aangepast voor jongerenactiviteiten en er komt een nieuwe ruimte bij voor de W-groep Noord. De gemeente Breda hecht groot belang aan voldoende voorzieningen voor jongeren en de toegankelijkheid daarvan.

De huidige investering in Geeren-Zuid is bedoeld voor het geschikt maken van een bestaande ruimte voor jongerenactiviteiten zoals onder andere inloopactiviteiten en sociaal culturele activiteiten (bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of tienerwerk). De aangepaste ruimte kan daarnaast ook gebruikt worden door anderen.

De investering is het vervolg op een besluit van het college uit november 2000 waarin het college een voorbereidingskrediet beschikbaar stelde voor de mogelijkheden voor een jongerenruimte in Geeren-Zuid. Met de aanvullende investering kunnen de aanpassingen aan het gebouw worden uitgevoerd. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in mei beginnen en eind 2002 zijn afgerond.
Voor de omwonenden wordt er een extra informatieavond georganiseerd om de plannen toe te lichten. Aan de totstandkoming van dit verbouwingsplan hebben jongeren uit de buurt, de wijkraad, buurtbewoners, Vertizontaal, besturen van de accommodaties en politie meegewerkt.

Breda, 13 maart 2002