Gemeente Zaanstad

Joe Simmons nieuw hoofd communicatie

woensdag 13 maart 2002

Joe Simmons wordt het nieuwe hoofd communicatie van de gemeente Zaanstad. Hij treedt per 1 april aanstaande in dienst. De heer Simmons (50) was tot voor kort hoofd van de afdeling media relaties van UPC Nederland (eerste woordvoerder van UPC Nederland en Chello Nederland).

Joe Simmons begon zijn carrière in het communicatievak in 1978. Hij bekleedde diverse functies bij verschillende organisaties. In 1987 werd hij projectleider gemeentelijk allochtonenoverleg bij de gemeente Amsterdam. Bij deze gemeente werkte hij vervolgens als hoofd voorlichting minderheden en als beleidsvoorlichter (wethouderswoordvoerder) bij de afdeling Communicatie van de Bestuursdienst. In 1998 stapte hij over naar A200/UPC.

Joe Simmons wordt bij Zaanstad hoofd van de afdeling communicatie. De afdeling maakt onderdeel uit van de concernstaf. Sinds 1 januari van dit jaar vallen alle communicatiemedewerkers van de gemeente (17 personen) onder deze afdeling. De afdeling houdt zich bezig met onder andere collegewoordvoering, communicatie-advisering, externe betrekkingen en representatie, internet en productie van voorlichtingsmiddelen.