Amsterdam RAI

Huishoudbeurs 2002
7 dec 2001

HUISHOUDBEURS KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Huishoudbeurs van 15 tot en met 24 maart 2002 in Amsterdam RAI

De 57e editie van de Huishoudbeurs, die van 15 tot en met 24 maart 2002 plaatsvindt in Amsterdam RAI, toont alles op het gebied van leven en wonen. Daarbij richt de beurs zich op een zestal productgroepen waaronder Wonen & Groen. Het woonsegment gaat voortaan onderdeel uitmaken van de Huishoudbeurs en daarmee komt een deel van de beurstitel Huishoudbeurs, Huis & Interieur RAI te vervallen. De Huishoudbeurs blijft als vanouds dé plek waar alles is te zien met betrekking tot het moderne dagelijkse leven.

Moderne koers
Saskia Poulissen, Product Manager van de Huishoudbeurs: Recentelijk hebben wij een representatief marktonderzoek laten verrichten onder bezoekers en potentiële bezoekers van de beurs. Uit het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat wonen en alles wat daarmee samenhangt als significant onderdeel van het hedendaagse huishouden wordt gezien. Het beurssegment wonen is, samen met culinair, mode, cosmetica en gezondheid zelfs de voornaamste reden van bezoek aan de beurs. De beurstitel Huishoudbeurs, Huis & Interieur RAI wordt echter als te lang en verwarrend ervaren. De merknaam Huishoudbeurs geeft immers voldoende aan dat op de beurs alles is te zien met betrekking tot het moderne dagelijkse leven in en om het huis. We hebben daarom besloten het woonsegment niet meer apart in de beurstitel te noemen en voortaan onder één, zeer bekende en vertrouwde naam verder te gaan: Huishoudbeurs. Feitelijk verandert er niets. Ook binnen het nieuwe segment Wonen & Groen is veel plaats voor een grote variëteit aan woonproducten, zoals inrichting & decoratie, tuinaccessoires, verlichting & verwarming, vloeren & wanden, verf en behang, woonstoffen en keukens & badkamers.

Wat heeft de Huishoudbeurs komend jaar te bieden?
Huishouden betekent tegenwoordig al lang niet meer schoonmaken alleen: gezin, vrije tijd, leefomgeving, veiligheid, sfeer en bovenal een thuis zijn steekwoorden die van toepassing zijn op het moderne huishouden. Naast Wonen & Groen zijn er daarom vijf andere nieuwe productgroepen te zien. Cosmetica & Gezondheid, Mode & Accessoires, Werk & Vrije Tijd, Culinair & Koken en Huishouding & Apparatuur komen uitgebreid.

Body & Beauty Theater
In de Westhal (hal 3 van Amsterdam RAI) waar alles is te vinden op het gebied van Mode & Accessoires, wordt ook een groot evenement georganiseerd: het Body & Beauty Theater. In dit theater worden dagelijks 6 modeshows gehouden met de nieuwste lente- en zomercollecties van bekende merken werk-, sport en vrijetijdskleding en natuurlijk bruidskleding en lingerie . Naast wervelende modeshows is er in het Body & Beauty Theater ook veel aandacht voor de uiterlijke verzorging met visagie, haarstyling, manicure, pedicure en kleuradviezen.

Negen Maanden Beurs
Tegelijk met de Huishoudbeurs vindt komend jaar weer de Negen Maanden Beurs plaats. Dit evenement, dat van 20 tot en met 24 maart in het Amsterdam RAI complex is te bezoeken, biedt alles voor aanstaande ouders en ouders met babys, peuters en kleuters.

Openingstijden en toegangsprijzen
De Huishoudbeurs is geopend van vrijdag 15 maart tot en met zondag 24 maart. Op 20, 21 en 22 maart is de beurs geopend van 11.00 tot 22.00 uur, alle andere dagen kunnen bezoekers terecht van 11.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 12,-. Kinderen (5 t/m 12 jaar) kunnen voor 4.50 naar binnen. Avondbezoek (18.00 22.00 uur) kost 6,50. Het toegangskaartje is ook geldig voor de Negen Maanden Beurs die plaatsvindt van 20 tot en met 24 maart.

Amsterdam, 7 december 2001