Ingezonden persbericht

Geachte redactie,
hierbij zend ik beknopte persinformatie met betrekking tot de Huishoudbeurs die van 15 tot en met 24 maart aanstaande plaatsvindt. Mocht u nog vragen hebben dan ben ik bereikbaar op onderstaand nummer.



Huishoudbeurs 2002

Wanneer?
Huishoudbeurs: vrijdag 15 t/m zondag 24 maart 2002. Negen Maanden Beurs: woensdag 20 t/m zondag 24 maart 2002. Waar?
RAI te Amsterdam
Openingstijden?
Dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.
20 t/m 22 maart van 11.00 tot 22.00 uur.
Entreeprijs?
Entreeprijs ? 12,-
Kinderen tot 4 jaar gratis en van 5 t/m 12 jaar ? 4,50 Groepen (min. 20 personen) en pas 65+ ? 10,-
Avondtarief vanaf 18.00 uur ? 6,50
Van 20 t/m 24 maart kunnen 2 beurzen worden bezocht op 1 entreekaart. Meer weten?
Voor meer informatie kunt u bellen met Amsterdam RAI: Telefoonnummer 020 - 549 12 12
Internetsite: www.huishoudbeurs.nl
Wat is er te zien?
Alle noviteiten en de laatste trends op het gebied van: Cosmetica & Gezondheid
Mode & Accessoires
Wonen & Groen
Werk & Vrije Tijd
Culinair & Koken
Huishouding & Apparatuur

Boodschappenbewaarplaatsen
Aankopen kunnen tijdens de beurs veilig worden achter gelaten bij diverse boodschappenbewaarplaatsen.

Creche
Kinderen zijn van harte welkom, niet alleen op de beurs, maar ook in de professioneel geleide (gratis) creche voor kinderen tot 11 jaar.

Het Huishoudbeurs Chequeboekje
Bij de entree van het RAI-complex ontvangt iedereen een chequeboekje boordevol voordeelbonnen. Tegen inlevering van deze bonnen krijgt de bezoeker korting op veel producten, varierend van cosmetica tot voedingsmiddelen en van leuke woondecoraties tot modeaccessoires.

Speciale Evenementen


1) Huishoudbeurs Villa (Wonen & Groen - hal 1) Binnenkijkkamers: De laatste trends op interieurgebied worden gepresenteerd in de Huishoudbeurs Villa. In de eet/ leefkeuken, de living, de slaapkamer, de kinderkamer, de badkamer, de study, de garage en de patio kan de bezoeker de nieuwste woonmode zien. Inspirerend en vooral ook leuk om naar te kijken.
Interieur advies: In de patio van de Huishoudbeurs Villa kan men ook terecht voor individueel interieuradvies bij een van de stylisten. Bijvoorbeeld met vragen over de indeling van een bepaalde ruimte of het toepassen van kleuren en materialen.

Voor schoonheid van binnen en van buiten
Op de beurs is dit jaar veel aandacht voor schoonheid van binnen en van buiten. In dat kader vinden er drie evenementen plaats.


2) Gezond en Fit plein (Cosmetica & Gezondheid - hal 2) Nieuw op de Huishoudbeurs is het Gezond en Fitplein. Alles draait hier om gezondheid in de breedste zin van het woord. Informatie en entertainment zullen elkaar afwisselen.
? Kookcorner
In de kookcorner bereiden twee teams ieder uur, onder begeleiding van een bekende TV kok, een gerecht. Er is keuze uit gezonde en minder gezonde ingredienten. De presentator geeft informatie over de gekozen ingredienten, terwijl er op een groot scherm staat aangegeven hoeveel calorieen er gebruikt worden en welke vitamine/mineralen tekorten er mogelijk ontstaan. ? Dieetcorner
Calorieen die in de kookcorner bereid zijn, worden er hier weer af getraind onder leiding van een deskundige sport & fitness instructeur. Naast een grote diversiteit aan apparaten wordt hier ook ingehaakt op andere vormen en mogelijkheden van een gezonde gewichts-vermindering. ? Informatiecorner
Hier kan de beursbezoeker deskundig advies inwinnen. Informatie over gezonde voeding, voedingssupplementen, dieten, verantwoord sporten etc. Ook kunnen hier diverse tests gedaan worden. (fitnesstest, vitamine-test, vetmeting).


3) Body & Beauty Theater (Mode & Accessoires - hal 3) De Huishoudbeurs organiseert dit jaar ook een groots opgezet modespektakel. In de Westhal staat het Body & Beauty Theater met een totale oppervlakte van ruim 1.000 m2. Trekpleister van het Body & Beauty Theater is de catwalk waar dagelijks 6 professionele fashionshows worden gehouden met nieuwe lentecollecties damesmode, sportswear, lingerie en badmode. Staat er geen show op de planken dan is er toch nog voldoende in het Body & Beauty Theater te beleven. Allereerst zijn er rond de catwalk stands waar de geshowde collecties en accessoires worden verkocht. Daarnaast zijn er ook stands met beautypresentaties op het gebied van visagie, haarstyling, manicure en kleuradvies.


4) Prive Bruidsmodeplein (Mode & Accessoires- hal 3) Lekker zwijmelen kan bij de mooiste bruidsjurken van Mary Borsato; ieder uur is er een spetterende glamourshow op het Prive Bruidsmodeplein. Visagist Laurenz verzorgt bovendien ieder uur een live metamorfose met bezoekers.


5) Kashbaplein (hal 4)
Lekker slenteren en snuffelen op de gezellige Kashba met z'n vele Oosterse marktkraampjes met modeaccessoires, bijous, lederwaren, speelgoed en keukenspullen. Het terras op het Kashbaplein is opgebouwd in het decor van 1001-nacht. Hier zijn talloze acts, waaronder een buikdanseres en een schoenpoetser.


6) Huishoudbeursshop (Huishouding & Apparatuur - hal 1) De nieuwste snufjes en kleine huishoudelijke apparaten die het leven van de moderne vrouw makkelijker kunnen maken, zijn te zien en te koop in de Huishoudbeursshop. Alles volgens het Kijkshop-principe: men krijgt een bonnetje en daarmee kunnen de gekochte producten voor vertrek bij een uitgiftebalie afgehaald worden.

Noot voor de redactie,