Universiteit Maastricht

Afdeling Communicatie

Persbericht 25 februari 2002

Op 15 maart in Luxemburg

Maastrichts team plaatst zich voor finale pleitwedstrijden Europees Recht

Een team van rechtenstudenten van de European Law School (ELS) van de Universiteit Maastricht (UM) heeft zich geplaatst voor de finale van de pleitwedstrijden Europees Recht, de 'European Law Moot Court Competition'. De Maastrichtse team won onlangs de kwartfinale in San Francisco. De pleitwedstrijden Europees Recht kennen een internationaal deelnemersveld. Aan de European Law Moot Court Competition nemen 120 studententeams deel afkomstig van 75 universiteiten uit de hele wereld.

De rechtenstudenten Minke Gort en Pim de Kuijer strijden samen op 15 maart a.s. om de eindzege tegen drie andere teams van onder meer universiteiten van Stockholm en Parijs voor het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen in Luxemburg. Philipp Kiiver heeft een individuele finaleplaats weten te bemachtigen in zijn rol als vertegenwoordiger van de Europese Commissie.

Een tweede Maastrichtse team is tijdens de kwartfinale in Keulen als derde geëindigd.

De teams worden begeleid door prof. dr. Peter van den Bossche en mr. Ida Wendt. Ida Wendt was lid van het Maastrichtse team dat in 1997 de finale in Luxemburg heeft gewonnen. De Maastrichtse rechtenstudente Karolina Mojzesowicz won vorig jaar in de finale de prijs van Beste Advocaat-Generaal.

European Law School
De European Law School (ELS), verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, combineert de kennis van het Nederlands recht met de kennis van Europees recht (Gemeenschapsrecht) en buitenlands recht (Frans, Duits, Engels). Het programma komt tegemoet aan de vraag uit de praktijk naar een grotere mate van integratie van Europees recht en rechtsvergelijking in de juridische opleiding en naar een kwalitatief hoogstaande opleiding. Aan de studenten worden bijzondere eisen gesteld, zoals uitstekende studieresultaten en een meer dan gemiddelde talenkennis. De helft van de opleiding wordt in de Engelse taal gegeven.