Politie Gelderland-Midden

Ede, 15-3-2002.

Muur omver gereden.
Gisterenmiddag heeft een onbekend gebleven vrachtautochauffeur de afscheidingsmuur van een woning op de Wagenmakershoek te Lunteren omver gereden. De bestuurder reed vermoedelijk na het laden en lossen achteruit, waarbij hij de muur, die een hoogte van ongeveer 70 cm had, plat reed. Na de aanrijding is de chauffeur gewoon weg gereden.De politie verwacht de brokkenmaker alsnog te kunnen traceren, omdat een attente getuige het kenteken van diens vrachtauto noteerde.

Snelheidscontrole.
Tijdens een radarcontrole op de Apeldoornseweg te Otterlo werden gisterenmorgen 2280 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarbij bleken 60 automobilisten te hard gereden te hebben.

Gestolen auto's aangetroffen.
Op de Weijenburg werd gisterenmiddag een gestolen auto aangetroffen. De dieven hadden de auto danig toegetakeld: Het contactslot was uitgebroken, de stuurkolom was eraf gehaald en een portierslot was geheel vernield. De auto bleek in het afgelopen weekend op de Lunenburg te zijn gestolen.

Die middag werd nog een gestolen auto terug gevonden en wel op een parkeerplaats van Van der Hagenstraat. De auto bleek op 1 maart in Rijssen te zijn ontvreemd. In afwachting van de komst van de eigenaar werd het voertuig door de politie veilig gesteld.

Diefstal.
Een 37 jarige man deed aangifte van het feit dat hij in een klap drie fietsen was kwijt geraakt. De fietsen werden in de nacht van maandag op dinsdag uit zijn niet afgesloten schuur van zijn woning op de Telefoonweg ontvreemd.

Weinig nieuws te vermelden dit keer. Vanmiddag zal ik nog even kijken of er vandaag nog wat te vertellen valt.