TNT Post Groep NV

TNT VERKOOPT MISTRAL AIR IN ITALIË AAN ITALIAANSE POST

Vandaag heeft TNT Global Express S.p.A., een Italiaanse dochteronderneming van TPG N.V., een meerderheidsbelang in Mistral Air voor een niet bekend gemaakt bedrag verkocht aan de Italiaanse Post.

Mistral Air heeft sinds 1987 het luchtvervoer in Italië voor TNT verzorgt. TPG concentreert nu zijn interne vervoersdiensten binnen de eigen luchtvaartmaatschappijen TNT Airways, gevestigd in Luik, en Panair in Madrid.

De activiteiten van Mistral Air, dat 28 werknemers in dienst heeft, omvatten de exploitatie van twee BA 146 toestellen, een vliegschool en charter vrachtvervoer. In het kader van de transactie zijn TNT en de Italiaanse Post overeengekomen dat TNT vijf jaar lang gebruik zal maken van de diensten van Mistral Air ten behoeve van het binnenlandse TNT-netwerk.

De overeenkomst is gesloten onder voorbehoud van goedkeuring door de Italiaanse mededingingsautoriteiten.

Noot voor de redactie:

TNT is een wereldwijde leverancier van van express-, post- en logistieke diensten. TNT Express is de wereldleider op het gebied van business-to-business express-diensten op bestelling. In 2001 bedroeg de omzet van TNT Express ¤ 4.139 miljard. In Italië beschikt TNT over een netwerk van 135 vestigingen over het gehele land, met meer dan 2.700 voertuigen van diverse afmetingen en laadcapaciteiten, alsmede vijf vliegtuigen voor binnenlandse en internationale verbindingen. Met dit grote park van transportmiddelen, dat wordt beheerd door meer dan 7.000 vervoerspecialisten, kunnen dagelijks meer dan 140.000 zendingen worden vervoerd.

TNT Express is een dochteronderneming van TPG N.V., een beursgenoteerd bedrijf met hoofdkantoor in Amsterdam. TPG heeft ongeveer 139.000 medewerkers in 59 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2001 ¤ 11,2 miljard, een stijging van 12,9% in vergelijking tot 2000. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteert. De website van TPG is: www.tpg.nl.

(