Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-03-2002 2e persbericht 15 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Gevaarlijke medicijnen gevonden
De medicijnen die donderdagavond op de St. Jorislaan uit de auto van een dierenarts zijn gestolen zijn terecht. Vanmorgen hebben Stadswachten in de omgeving van de St. Jorislaan gezocht. Op de Pastoor Sickingstraat vertelde een buurtbewoner hen dat hij een kistje op het dak van zijn berging had gevonden. Het bleek het kistje te zijn en alles zat er nog in. De medicijnen worden aan de dierenarts teruggegeven.

Eindhoven: Mannen niet meer verdacht van vernielingen De 19- en 20-jarige Eindhovenaar die afgelopen nacht werden aangehouden omdat zij verdacht werden van een groot aantal vernielingen aan autos zijn in vrijheid gesteld. Uit onderzoek is gebleken dat zij de vernielingen niet gepleegd hebben. De politie doet verder onderzoek naar de vernielingen.

Eindhoven: Aanranding
Op het Fellenoordpad is donderdag om 23.15 uur een 19-jarige vrouw uit Sittard aangerand. De vrouw was te voet op weg naar het station. Onderweg werd zij op allerlei plaatsen van haar lichaam betast door een man, type skinhead, 1.85 m lang, 20 tot 25 jaar oud, normaal postuur. Hij droeg een motorjack met een oranje V-stuk op de borst.

Eindhoven: Agressieve winkeldief
Op de Johannes Buijslaan is vrijdag om 13.55 uur een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd in een winkel aan de Johannes Buijslaan betrapt bij de diefstal van een stuk kaas. Toen dat bij de kassa achter zijn jas vandaan kwam greep hij de bedrijfsleider bij de keel. Toen hij de winkel uitliep sloeg hij nog enkele malen in de richting van de bedrijfsleider maar hij raakte hem niet. Buiten kon de gewaarschuwde politie hem aanhouden.

Helmond: Zakkenrollerij
In de Elzaspassage is vrijdagmiddag rond 14.30 uur de portemonnee van een 38-jarige vrouw uit Asten gerold. Zij had de portemonnee tijdens het winkelen in haar schoudertas gedaan. Op een gegeven moment ontdekte zij dat de rits van de tas openstond. In de portemonnee zaten pasjes en ongeveer 1000,=.

Reusel: Inbraak in bedrijf
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijf aan de Mierdseweg. Gistermiddag brak een ruit van een toegangsdeur en uit nood werd aan de binnenkant een zware kast tegen de deur geschoven en aan de buitenkant werd een bestelauto tegen de deur gezet. Men is vermoedelijk over de bestelauto geklommen en heeft de kast weggeduwd. Zo kon men naar binnen. Daar werden een digitale camera, twintig pakken koffie en enkele schuurmachines weggenomen. Ook werden de sleutels van de bestelauto meegenomen. Daarmee werd de auto, een gele Mercedes MB 100D met het kenteken VG-TV-62 meegenomen.