AVVV

AVVV kiest voor versterking bestuur

Utrecht, vrijdag 15 maart 2002

Draagvlak voor verder functioneren tot 1 mei 2002

AVVV kiest voor versterking bestuur

Het bestuur van de AVVV heeft op donderdag 14 maart 2002 besloten zijn opdracht terug te geven aan het hoogste besluitvormende orgaan, de Algemene Ledenvergadering (ALV). De lidorganisaties, verenigd binnen de ALV, hebben dit besluit aanvaard. Tegelijkertijd ging de Algemene Ledenvergadering akkoord met het aanbod van het bestuur om aan te blijven tot 1 mei 2002. Deze interim-periode zal worden gebruikt voor de vorming van een nieuw bestuur en het formuleren van een krachtig beleidskader ten behoeve van de komende kabinetsformatie.

Het besluit van het bestuur van de Algemene Vergadering Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), de koepelorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden, is ingegeven door een aantal motieven. Het bestuur is van mening dat een daadkrachtiger inzet nodig is om de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen op een goede wijze te positioneren binnen het krachtenveld van de gezondheidszorg. Ook meent het bestuur dat de claims van de beroepsgroepen voor de komende kabinetsformatie snel moeten worden neergelegd.

De Algemene Ledenvergadering deelde de visie van het bestuur. Besloten is dat een kerngroep, bestaande uit het bestuur, vertegenwoordigers uit de ALV en externe deskundigen, de opdracht krijgt om vóór 1 mei 2002 een nieuw bestuur te formeren en het beleidskader voor de komende jaren te formuleren.

Over de AVVV

De Algemene Vergadering Verpleegkundigen en Verzorgenden is het aanspreekpunt en platform voor de 400.000 verzorgenden en verpleegkundigen in Nederland. Daarnaast fungeert de AVVV als spreekbuis van de beroepsgroepen. Met 45 aangesloten beroepsorganisaties mag de AVVV zich dé koepel van verzorgenden en verpleegkundigen noemen.
Sinds november 2000 is de AVVV de vaste gesprekspartner van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar het de beroepsinhoud van verzorgenden en verpleegkundigen betreft.

Noot,