Ingezonden persbericht

Funda breidt overzicht op huizenmarkt verder uit met Direct Wonen

Amsterdam, 14 maart 2002 ? Funda geeft vanaf vrijdag 15 maart toegang tot het aanbod huurwoningen van Direct Wonen (directwonen.nl). Met deze uitbreiding biedt funda, samen met het huuraanbod van de NVM-makelaars en het aanbod van studentenkamers (Kamernet.nl), een steeds completer beeld van vraag en aanbod op de huizenmarkt.

Door de combinatie van de drie aanbieders op de huurhuizenmarkt, zijn er nu zeer brede oriëntatiemogelijkheden op funda.nl. Het NVM-huuraanbod bestaat uit meer dan 1.700 huizen, Kamernet.nl beschikt maandelijks gemiddeld over 600 tot 1.000 nieuwe studentenkamers en Direct Wonen heeft een beschikbaar aanbod van ruim 1.100 woonruimtes. Maandelijks komen circa 2.000 nieuwe woningen in het bestand van Direct Wonen. Het koopaanbod op funda.nl bestaat uit gemiddeld 55.000 huizen.

Funda streeft er naar een zo'n breed mogelijk aanbod te presenteren. Hiervoor zoekt funda nieuwe partnerships in specifieke marktsegmenten. De samenwerking met Direct Wonen zal gefaseerd worden opgebouwd met als einddoel een geïntegreerde zoekmodule op de funda.nl. Vanaf vandaag kan de bezoeker van funda, in het onderdeel waar gezocht wordt naar een huurwoning, direct doorklikken naar de website van Direct Wonen.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is Nederlands grootste verhuurmakelaar. De organisatie brengt woningaanbieders aan de juiste huurders en woningzoekenden aan geschikte woonruimte. Naast vele particuliere verhuurders, maken ook makelaars, woningbouwverenigingen en vastgoedfondsen gebruik van de diensten van Direct Wonen. Voor woningzoekenden is een uitgebreid woningaanbod: van eenvoudige appartementen tot gemeubileerde villa's. Direct Wonen heeft vestigingen in 18 Nederlandse steden en is daarnaast ook te vinden op www.directwonen.nl.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een "thuis": het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 25 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.