VERENIGING EIGEN HUIS

Nieuwe taxatieservice eigen woning

2002/03/15/050

VERENIGING EIGEN HUIS BIEDT LEDEN NIEUWE TAXATIESERVICE

Snelle en voordelige taxaties voortaan online aanvragen

AMERSFOORT, 15 MAART 2002

De Vereniging Eigen Huis biedt haar leden vanaf vandaag de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een taxatie van de huidige of toekomstige woning te laten verrichten. De taxaties worden verricht door taxateurs die zijn aangesloten bij het Nederlands Bureau Taxaties Onroerende zaken BV (NBTO) te Odijk. Leden van de Vereniging Eigen Huis kunnen via de internetsite van de Vereniging Eigen Huis de taxatie aanvragen en het verloop van het taxatieproces volgen.

Het aanvragen van een taxatie via Vereniging Eigen Huis biedt een aantal extra's: via het internet kan worden bekeken wanneer de taxatie plaats zal vinden, wat de status van de taxatie is, wat de taxatiekosten zijn en uiteindelijk wanneer het taxatierapport zal worden verzonden naar de aanvrager. Bovendien bedragen de kosten voor een woningtaxatie via de Vereniging Eigen Huis 1.17 promille (met een minimum van Euro 206,47), exclusief verschotten en BTW, van de taxatiewaarde terwijl het in de markt gebruikelijke tarief varieert tussen de 1,65 en 1,85 promille van de getaxeerde waarde.

De taxatie van de woning wordt uitgevoerd door een erkende, deskundige taxateur. Hij wordt hierbij ondersteund door een computermodel dat voor de taxatie een globale waardebepaling van de woning afgeeft en tevens een aantal referentieobjecten in de directe omgeving selecteert. Deze gegevens ondersteunen de taxateur tijdens de taxatie van de woning. De taxatierapporten voldoen aan alle eisen die Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en hypotheekverstrekkers stellen. De taxaties worden uitgevoerd door taxateurs die zijn ingeschreven bij het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT).

De Vereniging Eigen Huis behartigt van de belangen van haar leden op het gebied van de huidige of toekomstige woning in de ruimste zin van het woord. De vereniging heeft momenteel 652.500 leden en is gevestigd in Amersfoort.

Het Nederlands Bureau Taxaties Onroerende Zaken (NBTO) is een deelneming van het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende zaken (NBWO). NBTO heeft als doel het leveren van objectieve, uitgebreide taxaties door een combinatie van een modelmatige waardebepaling en een fysieke binnen- en buitenopname van de woning door een ervaren taxateur. De taxatieservice bestrijkt geheel Nederland.