Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 15-03-2002
Berichten van vrijdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Voorlichting en piket tot maandagmorgen 08.00 uur. Alcohol in het verkeer

NOORD SLEEN - Op de Twee provinciënweg (N381) bij Noord Sleen hield de politie donderdagavond een 46 jr. man uit Emmen aan. De man reed in een auto terwijl hij gedronken had. Ook bezit de man geen rijbewijs. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van bijna 1,3 promille. Omdat de auto ook niet verzekerd was wordt tegen de eigenaar, een 34 jr. man uit Ter Apel die met vrouw en kind bij de Emmenaar in de auto zat, ook proces-verbaal opgemaakt. ASSEN - Een 68 jr. inwoner van Assen werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Zuidersingel in zijn woonplaats. De man reed in een auto en had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille. Hij kreeg direct een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. EMMEN - Op de Boslaan in Emmen viel in de nacht van donderdag op vrijdag het slingerende rijgedrag van een 32 jr. automobilist uit die plaats op. Zelf verklaarde de man dat dit kwam doordat hij aan het bellen was. De politie constateerde echter ook dat hij gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,9 promille.

Inbraken

HOOGEVEEN - Uit een wo0ning aan de Oranjestraat in Hoogeveen is in de nacht van donderdag op vrijdag geld gestolen. Men drong de woning binnen via de achterdeur. HOOGEVEEN - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag elektrisch gereedschap gestolen uit garages achter woningen aan de Van Laarstraat en de Wethouder Robaardstraat in Hoogeveen. De garages werden opengebroken BORGER - Uit een auto die geparkeerd stond voor een woning aan het Oosterveld in Borger is in de nacht van donderdag op vrijdag de autoradio gestolen. De auto werd opengebroken.

Diefstal uit kleedkamer

NIEUWLANDE. Terwijl de eigenaars donderdagavond aan het trainen waren op het voetbalveld aan het Oostopgaande in Nieuwlande, stal een nog onbekende hun waardevolle spullen. Deze zaten in de kleding en tassen die in de kleedruimten lagen. Zeker zeven personen werden zo benadeeld.