Gemeente Enschede

Besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van dinsdag 12 maart 2002

Aanwezig:

J.H.H. Mans, A.H.P. van Gils, E. Helder, M.G. Althof, M.P. Swart, R.W. Bleker en G.J. Kok

Afwezig:

J.H.A. Goudt

Vaststellen besluitenlijst van 5 maart 2002

Vaststellen memorandum laatste B&W-agenda

Besluit:

Cf.

B 1

DMO/wvg

gehandicaptenparkeerkaart/-plaats

Voorstel:

1. In te stemmen met de nota invoering gehandicaptenparkeerkaart, waarbij de verstrekking van de gehandicaptenparkeerkaart per 1 oktober 2001 is overgedragen aan de publieksbalie van de Dienst Burger- en Algemene Zaken.

2. Vaststellen van het beveiligingsplan gehandicaptenparkeerkaart.
3. De afgifte van een beschikking voor een gehandicaptenparkeerkaart op een door de directeur van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling in overleg te bepalen datum over te dragen naar het Regionaal Indicatieorgaan Enschede en omstreken.
4. De afgifte van een beschikking voor een gehandicaptenparkeerplaats en de afhandeling van bezwaar- en beroepschriften op en door de directeur van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling in overleg te bepalen datum over te dragen naar de afdeling verkeer van de Bouw- en Milieudienst.

5. In te stemmen met de over te dragen budgetten naar de dienst Burger- en Algemene Zaken, de Bouw- en Milieudienst en het Regionaal Indicatie Orgaan.

Besluit:

Cf.

B 2

DCW/DMO

kwaliteit indicatiestelling

Voorstel:

1. Het kwaliteitszorgsysteem, op basis waarvan de kwaliteit van het proces van indicatie wordt getoetst, in concept vast te stellen, en de DCW te verzoeken het systeem verder uit te werken.
2. De directeur van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling aan te wijzen als bestuursvertegenwoordiger inzake het proces van indicatiestelling (voor de inhoud van de taak van de bestuursvertegenwoordiger wordt verwezen naar het genoemde kwaliteitszorgsysteem en naar de bijlage die de taken compact samenvat).

Besluit:

Cf.

B 3

CS/cs

statuten Stichting Uitvoeringsorganisatie Personenschade Vuurwerkramp

Voorstel:

1. De ontwerpstatuten te betrekken bij uw besluit de Stichting Uitvoeringsorganisatie Personenschade Vuurwerkramp (UPV) op te richten.

2. Met de ontwerpstatuten in te stemmen.

Besluit:

Cf.

E 1

BMD

Wet voorkeursrecht gemeenten Harberinksweg

Voorstel:

1. De directeur van de Bouw- en Milieudienst te machtigen de onderhandelingen te starten met betrekking tot verwerving van het perceel aan de Harberinksweg 44 te Enschede, kadastraal bekend gemeente Lonneker, sectie U, nummer 151, ter grootte van 1.42.70 hectare. Het perceel is op de bijbehorende situatieschets aangegeven.

Besluit:

Cf.

E 2

BMD/gb

rechtshandelingen

Voorstel:

1. Aankoop een perceel grond met opstallen gelegen aan de Kottendijk 72.

2. Verkoop de blote eigendom van, onder bezwaar van het recht van erfpacht van koper, een perceel bouwterrein gelegen in het plan Nieuwe Dijk.

Besluit:

Cf.

E 3

BMD/gb

vervallenverklaren Wvg/Josink Esch/perceel Evertzen

Voorstel:

1. Te besluiten de aanwijzing van de percelen van het Tuincentrum Evertzen aan de Bruggertstraat (Josink Esch), kadastrale gemeente Lonneker sectie N, nummers 8052, 8053, 8054, 8396 en 8397, (zoals aangeduid op de tekening) in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten, zoals deze is geschied bij besluit van 20 november 2000, vervallen te verklaren.

2. Gemachtigde en kadaster van het besluit tot vervallenverklaren op de hoogte te stellen.

Besluit:

Cf.

E 4

CS/cs

richtlijnen managementrapportages 2002

Voorstel:

1. In te stemmen met de richtlijnen van de managementrapportages 2002.

Besluit:

Cf.

E 5

CS

actualisatie op hoofdlijnen bestaande perspectiefnota

Voorstel:

1. Kennisnemen van de op hoofdlijnen geactualiseerde perspectiefnota 2002-2005 en deze doorgeleiden ten behoeve van de collegeonderhandelingen.

Besluit:

Cf.

E 7

BMD/gb

kredietverlening in bodemonderzoek en sanering Nieuwe Dijk Lonneker

Voorstel:

De Raad voor te stellen:

1. Een krediet van 1.701.500,- beschikbaar te stellen voor grondonderzoek en sanering nabij het woningbouwproject Nieuwe Dijk te Lonneker.

2. De kosten ten laste te brengen van de grondexploitatie Nieuwe Dijk Lonneker van het grondbedrijf.

3. De kosten te dekken door een bijdrage van 250.000,- uit het vereveningscomplex STOG, onderdeel reservering kleinschalige bodemsanering, 726.000,- te dekken door verhoging van de post verkopen onroerende zaken en het restant ad 725.500,- te dekken door een bijdrage uit het vereveningscomplex STOG bij het afsluiten van de grondexploitatie.

Besluit:

Cf.

E 9

CS/cs

benoeming nieuwe directeur Twentse Schouwburg NV

Voorstel:

1. Als enig aandeelhouder van de Twentse Schouwburg NV in te stemmen met de benoeming van de heer drs. Arnout W. Slingerland tot directeur voor de Twentse Schouwburg NV.

2. De heer drs. Frank Bouwmeester, beleidsadviseur bij de Concernstaf van de gemeente Enschede, aan te wijzen als vertegenwoordiger van de gemeente Enschede in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Twentse Schouwburg NV in maart 2002.

Besluit:

Cf.

F 2

BMD/rvh

bezwaarschrift J. Coststraat 1-11

Voorstel:

1. De in de bezwaarschriften aangehaalde bezwaren tegen de verleende bouwvergunning voor het uitbreiden van het bedrijfspand aan de Joan Coststraat 1-11, ongegrond te verklaren, overeenkomstig het advies van de commissie bezwaar en beroep.

Besluit:

Cf.

F 3

BMD/bbh

bezwaarschrift J.J. de Kok

Voorstel:

1. De conceptbrief vast te stellen en daarmee het bezwaarschrift van de heer J.J. de Kok tegen uw brief van 15 november 2001, overeenkomstig het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, kennelijk niet-ontvankelijk te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 4

BMD/bbh

bezwaarschrift tegen gedoogbesluit Vredestein

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van E.W. Roessingh van Robers Advocaten, namens Polman Vastgoed BV, tegen het besluit niet op te treden indien Vredestein begint met de bouw van een bandenmagazijn op het perceel
Ir. E.L.C. Schiffstraat 370, zonder in het bezit te zijn van de hiervoor vereiste bouwvergunning (gedogen), conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, ongegrond te veklaren.

Besluit:

Cf.

G 1

CS/cs

loco-gemeentesecretaris/ griffier

Voorstel:

1. Na besluitvorming door de Gemeenteraad de door de Raad benoemde raadsgriffier aan te wijzen als loco-gemeentesecretaris aan wie uitsluitend, met uitsluiting van anderen, de taken van de raadsgriffier zijn opgedragen, zoals genoemd in artikel 107 en verder van de Gemeentewet.

Besluit:

Cf.