Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 14 maart 2002

KNLTB START MET HET DYNAMISCHE SPEELSTERKTE SYSTEEM

Met ingang van april gaat het Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS) van start. Vanaf dan tellen alle behaalde toernooiresultaten in officiële KNLTB-wedstrijden mee voor de speelsterkte van 2003. Vervolgens gaan in april 2003 ook alle competitieresultaten meetellen voor het DSS.

De KNLTB heeft een nieuw speelsterkte systeem ontwikkeld, omdat het oude systeem voornamelijk werd bepaald door een zeer beperkt gedeelte van alle wedstrijden. Door het DSS is de speelsterkte gebaseerd op alle daadwerkelijke prestaties. Spelers kunnen zowel degraderen als promoveren, waardoor iedere wedstrijd op het eigen niveau wordt gespeeld. Hierdoor is het nieuwe speelsterkte systeem eerlijker en geeft het een beter beeld van de werkelijke speelsterkte van de speler.

DSS in het kort
Aan het begin van elk jaar wordt voor ieder KNLTB-lid de nieuwe speelsterkte bepaald. Dit gebeurt op basis van de rating: het gemiddelde van de behaalde resultaten. Die rating bepaalt tevens de plaats op de KNLTB speelsterkteranglijst. De speelsterkte blijft één jaar hetzelfde, maar vervolgens wijzigt de rating per wedstrijd. Elk toernooi en iedere competitiewedstrijd telt mee voor de rating. Op grond daarvan wordt aan het eind van het jaar automatisch de nieuwe speelsterkte bepaald met eventueel een promotie, maar ook een degradatie. In 2005 moet zo de ideale piramide van speelsterkten ontstaan, zodat ieder KNLTB-lid op zijn juiste niveau is ingeschaald.

Een uitgebreide uitleg over het DSS is te downloaden vanaf www.knltb.nl/competities.


---