Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 15 maart 2002

Dagelijkse berichten

Schildwolde: man valt van ladder
Een 39-jarige man uit Schildwolde is donderdagavond gewond geraakt bij tuinwerkzaamheden op het erf van zijn woning aan de Meenteweg. De man voerde op een ladder snoeiwerkzaamheden uit en kreeg daarbij vermoedelijk een tak op zijn hoofd. Hij viel van de ladder af en moest met rug en nekletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Hoogezand/Muntendam e.a.: achtervolging
Na een achtervolging van Hoogezand via Muntendam naar Tripscompagnie heeft de politie donderdagmiddag een 30-jarige man uit Tripscompagnie aangehouden zijn woning aan de Tripscompagniesterweg. De man negeerde op de Nieuweweg in Hoogezand een stopteken van een politiepatrouille en ging er vandoor. Via de Kalkwijk reed hij met hoge snelheid weg in de richting van Tripscompagnie. De man haalde daarbij snelheden van boven de 160 km per uur. Hij bleef het stopteken van de hem achtervolgende politieauto negeren en probeerde telkens aan de politie te ontkomen. De man bleef rondrijden en via diverse wegen reed hij vervolgens in de richting van Muntendam. Op Het Loeg in die plaats kwam hij in botsing met een tegenligger. Daarbij ontstond alleen materiele schade. De auto van de verdachte raakte zwaar beschadigd maar de man zag toch kans zijn vlucht met een lekke voorband te vervolgen. Kort daarop stopte hij bij zijn woning en verstopte zich in de badkamer. Daar werd hij door de politie aangehouden. Hij verzette zich en kon na een worsteling met agenten geboeid naar het politiebureau worden gebracht. Daar bleek dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs en dat zijn auto niet APK gekeurd en niet verzekerd was. De verdachte is na verhoor heengezonden. Zijn auto is door de politie in beslag genomen.

Delfzijl: dief aangehouden
De politie heeft donderdagavond in een sporthal aan de Farmsumerweg in Delfzijl een 15-jarige jongen aangehouden wegens diefstal. De knaap werd door een leeftijdgenoot betrapt toen hij uit een kleedkamer een mobiele telefoon en een portemonnee wegnam. Terwijl politiemensen met benadeelden spraken werd de dief door de moeder van een slachtoffer bij de agenten gebracht. Die namen de jongen mee naar het bureau. De gestolen spullen waaronder de telefoon en de portemonnee konden aan de eigenaren worden teruggegeven. De jonge dief is na verhoor heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal.

Woltersum: echtelijk ruzie
Na een ruzie tussen hem en zijn vrouw heeft de politie donderdagavond een 36-jarige man uit Woltersum aangehouden. De man kreeg onenigheid met zijn vrouw en sloeg en schopte haar meerdere keren. De vrouw vluchtte naar een buurman en waarschuwde de politie. Die hield de man in de echtelijke woning aan en nam hem mee. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en is voor verhoor en nader overleg ingesloten.

Delfzijl: stalker aangehouden
Wegens bedreiging en stalking heeft de politie donderdagmiddag aan het Juisterrif in Delfzijl een 40-jarige man uit die plaats aangehouden. De valt zijn 43-jarige ex-vriendin voortdurend zowel persoonlijk als telefonisch lastig en bedreigt haar aanhoudend. Ook houdt de man zich nagenoeg dagelijks op in de omgeving van de woning van zijn ex. Gisteren kon hij na een telefonische melding van de ex-vriendin door de politie worden aangehouden in een brandgang in de buurt van haar woning. De man is meegenomen naar het bureau en na overleg met de Officier van Justitie ingesloten.

Groningen: verdachte van kraak fotozaak aangehouden Een 30-jarige man met een nog onbekende woonplaats is donderdagnacht aangehouden voor een kraak in fotozaak aan de Rijksweg. De politie kreeg s nachts de melding dat er werd ingebroken in een winkelcomplex aan de Rijksweg. Terwijl de agenten het pand naderden vluchtten drie mannen de achtergelegen woonwijk in. Na een zoektocht trof de politie een auto aan met drie mannen op de Golfslag. De inzittenden vluchtten direct weer weg en na een achtervolging te voet kon een 30-jarige man in een tuin worden aangehouden. Ondanks een speurtocht met een politiehond konden de twee andere verdachten niet worden achterhaald. In de auto bleek de buit uit de fotozaak te liggen die aan de eigenaar geretourneerd wordt.

Groningen: twee mannen aangehouden voor vernieling De politie werd donderdagnacht gebeld dat twee mannen een raam aan de Ubbo Emmiussingel hadden vernield. Op de Hereweg werd een 22-jarige man gezien die met een fietsenrek boven zijn hoofd zwaaide. Een getuige meldde dat deze man debet was aan de vernieling samen met nog een knaap. Beide mannen werden aangehouden en krijgen een proces-verbaal voor vernieling en openlijke geweldpleging.

Groningen: aanrijding tussen fietsers
Op het Gedempte Zuiderdiep ter hoogte van de bioscoop kwamen donderdagavond twee fietsers met elkaar in botsing. Bij het afslaan naar de Hadderingestraat kwam een 21-jarige fietsster uit Groningen in botsing met een 43-jarige fietsende plaatsgenoot. De man had last van beenletsels en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: aanhoudingen op aanwijzing van cameratoezicht bij vechtpartij
Medewerkers van het cameratoezicht in de binnenstad zagen donderdagnacht in de Poelestraat een vechtpartij en dirigeerden agenten er naar toe. Ter plaatse bleek een 22-jarige man uit Appingedam om nog onduidelijke redenen door vijf mannen geschopt en geslagen te zijn. Het slachtoffer vluchtte een restaurant in waarop een 22-jarige man uit Leeuwarden een ruit van het restaurant insloeg. Hij en een 23-jarige man uit Rotterdam werden ter plekke aangehouden. Op basis van de camerabeelden konden kort daarna nog een 20-jarige Leeuwarder en een 19-jarige man uit Geldrop worden aangehouden. Een vijfde verdachte kon nog niet worden aangehouden. De vier verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: baldadige Assenaar op de bon
Agenten zagen donderdagnacht een 24-jarige Assenaar een forse trap uitdelen tegen twee op de Grote Markt gestalde fietsen. De man werd aangesproken en stelde zich recalcitrant op waarop hij werd meegenomen naar het bureau. Daar werd hij voorzien van een bon voor baldadigheid en op vrije voeten gesteld.

Groningen: inval in dopepand
Vanwege klachten over dealen in een woning aan de Wibenaheerd deed de politie donderdagavond een inval in de woning. In het pand werd ongeveer 100 gram vermoedelijk drugs (heroïne en cocaïne) aangetroffen. Twee bewoners, een 30 en 32-jarige man, werden aangehouden. Een 24-jarige man uit Groningen die dope kwam halen in het pand werd ook aangehouden.

Groningen: jongetje (9) aangereden door bromscooter Een 9-jarig jongetje is donderdagochtend op de Onnemaheerd aangereden door een 22-jarige bromscooterrijder uit Groningen. Het jongetje stak vlak bij een geparkeerde bus de straat over en werd aangereden door de scooter die net de bus voorbij reed. Beide kwamen ten val en het schoolkind werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).