Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2002
Persberichten districten Lekstroom, 09.45 uur

Fiets klem tegen vrachtwagen

NIEUWEGEIN Op donderdag 14 maart zette een afslaande vrachtwagen een fietsster klem. Zij is in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 17.15 uur reed een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Obies (Frankrijk) met zijn trekker met oplegger over de Schakelstede, komende uit de richting van het centrum. Op de kruising met de Noordstedeweg sloeg de vrachtwagen rechts af. Op dat moment reed een 13-jarig meisje uit Nieuwegein met haar fiets rechts naast de vrachtwagen. Zij werd met haar fiets door de wang van de vrachtwagenband klem tegen de stoeprand gezet, waarbij haar been tevens door de wang van de band klem tegen de fiets kwam te zitten.

Het meisje is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat haar been zwaar gekneusd was. Zij is in het ziekenhuis opgenomen.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op donderdag 14 maart heeft de politie wederom op de Kerspellaan een snelheidscontrole gehouden. Dit naar aanleiding van eerdere klachten van omwonenden dat daar te hard werd gereden.

De controle vond van 11.30 uur tot 13.00 uur plaats. 24 Bestuurders bleken zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u te houden en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 88 km/u.

Jongen probeert agent af te schudden

NIEUWEGEIN Op donderdag 14 maart is een brommerbestuurder staande gehouden en mocht diverse bekeuringen in ontvangst nemen.

Rond 12.55 uur reed een politieman op een bromscooter over de Waardijnburg. Daar zag hij een bromscooter met twee personen rijden. Beide opzittenden droegen geen helm. De politieman gaf de bestuurder een stopteken, maar in plaats van te stoppen ging die er met hoge snelheid vandoor. De politieman ging er achteraan en na een achtervolging door de wijk slaagde hij erin de jongen klem te rijden. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Maarssen, moest mee naar het bureau om de brommer op een rollentestbank op het vermogen te controleren.

De bestuurder werd bekeurd voor het rijden zonder helm, voor het rijden in een voetgangersgebied en voor een te hoog vermogen. De jongen verklaarde er vandoor te zijn gegaan omdat hij met zijn 10 jaar ervaring in motorcross dacht de politieman wel te kunnen afschudden. Hij kwam met een totaal aan bekeuringen van 189,- bedrogen uit. Zijn passagier kreeg een boete van 40,- voor het rijden zonder helm.