Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2002
Persbericht Regionaal, 09.50 uur

Ontvoering opgelost

UTRECHT - Een rechercheteam van de Politie Regio Utrecht heeft een ontvoering van een 4-jarig kind weten te beëindigen en in totaal 6 personen aangehouden.
Zaterdagavond 16 februari werd omstreeks 19.00 uur aangebeld bij een woning in Mijdrecht. Toen de voordeur geopend werd drongen drie mannen de woning binnen en namen onder bedreiging een 4-jarig jongetje mee.

De achtergebleven personen in de woning een 44-jarige vrouw en een 11-jarig kind zagen na korte tijd kans de politie te waarschuwen. Een recherche bijstandsteam van 60 politiemensen werd geformeerd. Rechercheonderzoek leidde op dinsdagavond 19 februari tot de aanhouding van een 28-jarige vrouw op een locatie in Rotterdam. De vrouw was in gezelschap van het 4-jarige jongetje. Het kindje bleek na onderzoek in het ziekenhuis ongedeerd.

Later op die avond werden elders in Nederland nog drie mannen aangehouden. Hiervan is inmiddels 1 man heengezonden. Op maandag 11 maart werden in een horecagelegenheid in midden van het land nog eens twee mannen aangehouden. Alle aangehouden personen worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de ontvoering van het kind.

In het belang van het onderzoek heeft de politie hierover geen eerdere informatie verstrekt. Het onderzoek wordt voorgezet.