Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Niets erin, niets eruit

WOERDEN Op donderdag 14 maart heeft de politie in het kader van de preventiecampagne `Niets erin, niets eruit` een controle gehouden.

De controle vond in de ochtenduren op de Wagenstraat plaats. In totaal 48 voertuigen werden aan een keurende blik onderworpen. 19 voertuigen bleken geheel in orde te zijn. In 29 voertuigen lag duidelijk zichtbare buit zoals dure zonnebrillen, koffers, gsm`s en radio`s.

Snelheidscontroles

OUDEWATER / HARMELEN De politie heeft op donderdag 14 maart op twee locaties snelheidscontroles gehouden.

Op de Willeskop in Oudewater werd aan het begin van de middag een controle uitgevoerd. Geen van de ongeveer 50 gecontroleerde voertuigen reed harder dan de toegestane 60 km/u.

Naar aanleiding van klachten van onder andere verkeersbrigadiers werd rond 15.30 uur een snelheidscontrole op de Raadhuislaan in Harmelen gehouden. De controle vond tussen de Wilhelminalaan en de Groenendaal plaats. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij te hard reden.

Man op stroperspad

MIJDRECHT Op donderdag 14 maart is een man voor meerdere winkeldiefstallen aangehouden.

Rond 16.20 uur zag een medewerker van een winkel aan de Dorpsstraat dat een man meerdere goederen uit de winkelschappen pakte. Hij stopte enkele daarvan in zijn jaszakken en rekende vervolgens maar één artikel af. De man, 35 jaar en afkomstig uit Mijdrecht, werd na de kassa te zijn gepasseerd, aangehouden door de winkelmedewerker.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Tijdens het verhoor van de verdachte werd gemeld dat een onbeheerde fiets op de Dorpsstraat was aangetroffen. In het mandje van de fiets bevonden zich videobanden, een cd en diverse snoepwaar.

De fiets bleek van de aangehouden verdachte te zijn. De goederen in het mandje niet! Hij bleek die bij drie winkels in Mijdrecht te hebben gestolen. De verdachte bekende die middag bij in totaal vier winkels goederen te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.