Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods introduceert Connect Express voor RosettaNet

Nieuw product biedt kosteneffectieve en snelle implementatie van RosettaNet Basics-integratie

Amsterdam - 15 maart 2002 -- webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, maakt de beschikbaarheid bekend van webMethods Connect Express voor RosettaNet. Dat is een beperkte versie van het webMethods-integratieplatform die speciaal ontworpen is voor producenten in de high-tech industrie. Dankzij de voorgeconfigureerde, eenvoudig te installeren geautomatiseerde methodologie voor testen en implementatie, is webMethods Connect Express voor RosettaNet een kosteneffectieve, eenvoudig te implementeren oplossing voor bedrijven die deelnemen aan het RosettaNet Basics-programma.

"Meer dan 50 % van alle RosettaNet-implementaties ter wereld gebruikt het webMethods-integratieplatform," zegt Michael Blank, director product development bij webMethods. "Dankzij onze jarenlange ervaring met klanten en onze samenwerking met het RosettaNet-consortium, biedt webMethods Connect Express voor RosettaNet een laagdrempelige oplossing om de toepassing van op RosettaNet gebaseerde bedrijfsprocessen in de high-tech bedrijfsketen verder te verspreiden."

Het RosettaNet Basics-programma vereenvoudigt de implementatie van RosettaNet-standaarden zodat behalve grote ondernemingen ook kleinere bedrijven wereldwijde, dynamische en flexibele handelsnetwerken kunnen realiseren. webMethods Connect Express voor RosettaNet is platformonafhankelijk en vereist geen additionele software-investering. Als onderdeel van dit product ontvangen klanten:


- Voorgeconfigureerde software voor alle RosettaNet Basics Partner Interface Processen of PIP's (geschikt voor 3A4, 3A7, 3A8, 3A9, 3B2, RNIF 2.0)
- Stap-voor-stap handleidingen om de installatie en configuratie te vereenvoudigen

- Toegang tot het webMethods Enablement Center voor het uitvoeren van tests met een virtuele handelspartner op afstand

- Volledige ondersteuning van webMethods via e-mail, nieuwsgroepen en telefoon
"webMethods is een gewaardeerd lid van ons Solution Provider Board en al lange tijd supporter van RosettaNet," zegt Jennifer Hamilton, CEO van RosettaNet. "We juichen webMethods' voortdurende ontwikkeling van gerichte producten en diensten die bedrijven helpen om oplossingen snel in bedrijf te nemen, toe. Daardoor helpt webMethods om RosettaNet's doelstellingen van een brede toepassing en gebruik van de RosettaNet-standaard voor de integratie van bedrijfsketens te bereiken."

webMethods Connect Express voor RosettaNet is per onmiddellijk beschikbaar. Meer informatie over het evalueren en downloaden van dit product is beschikbaar op http://evals.webmethods.com .

Over RosettaNet

RosettaNet is een onafhankelijk, non-profit consortium dat zich richt op de gezamenlijke ontwikkeling en snelle toepassing van open, op Internet gebaseerde zakelijke standaarden die processen in het wereldwijde high-technology handelsnetwerk stroomlijnen.

Meer dan 400 bedrijven met een gezamenlijke omzet in informatietechnologie, elektronische componenten en halfgeleiders van meer dan 1 biljoen dollar nemen deel in de ontwikkeling, strategie en implementatieactiviteiten van de RosettaNet standaarden. Een compleet overzicht van de deelnemende bedrijven en meer informatie over RosettaNet is beschikbaar op www. rosettanet.org .

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, BMC, Broadvision, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl