Productschap Tuinbouw

Jaaropgave registratie gewasbescherming open teelt verstuurd

Telers van tuinbouwgewassen in de open grond krijgen half maart de jaaropgave registratie gewasbescherming in de bus. Het gaat hierbij om de sectoren bloembollen, boomkwekerij, groenten, fruit en buitenbloemen en -planten.

Op het formulier moet per bedrijf de totale hoeveelheid aan gewasbeschermingsmiddelen van 2001 opgegeven worden. Hierbij is een indeling gemaakt per gewasgroep. Verder is een uitgebreide toelichting en een voorbeeldopgave bijgesloten. Vóór 1 mei 2002 moet het ingevulde formulier worden opgestuurd naar het Hoofdproductschap Akkerbouw (HPA).

De vertegenwoordigers van de tuinbouwsectoren in de open grond hebben bij het Productschap Tuinbouw (PT) aangegeven verder te willen met de verplichte registratie van gewasbeschermingsmiddelen. Eind vorig jaar ontstond ophef onder de telers over het overheidsbeleid met betrekking tot gewasbescherming.

Door de opstelling van de sectoren blijft de zogenoemde PT-verordening 'registratie gewasbescherming onbedekte teelt' van kracht. Dit betekent dat telers van tuinbouwgewassen in de open grond ook dit jaar een actuele registratie van gewasbeschermingsmiddelen moeten bijhouden.