Ingezonden persbericht

Adobe en Apple bieden samen Design Collection voor Mac OS X aan

Speciale aanbieding voor Adobe Design-software bij aankoop van een Apple Power Mac of PowerBook Computer

Amsterdam, 15 maart 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, wereldwijd toonaangevend in Network Publishing, en Apple, marktleider op het gebied van computers voor de creatieve wereld, kondigen een speciale gezamenlijke actie aan. De Adobe® Design Collection for Mac® OS X wordt aangeboden aan gebruikers van professionele Apple systemen voor een zeer gunstige prijs. Deze aanbieding levert gebruikers een besparing op die kan oplopen tot 238 euro op de prijs van alle producten afzonderlijk.

De Design Collection, verkrijgbaar voor gebruikers van Apple's high-performance Power Mac G4, Power Mac Server G4 of PowerBook G4 computers, bundelt InDesign* 2.0, Illustrator* 10, Acrobat* 5.0 en Photoshop* 6.0-softwareproducten. Met dit softwarepakket komt de klant in aanmerking voor een gratis upgrade naar de onlangs aangekondigde Photoshop 7.0.

"De Adobe Design Collection voor Mac OS X biedt Mac-gebruikers het unieke voordeel van een geïntegreerde softwareomgeving en interface voor het creëren, beheren en leveren van hun werk via diverse media", aldus Susan Altman Prescott, vice president van de Cross-Media Product Group bij Adobe. "Met deze actie laten wij zien dat Mac-gebruikers belangrijk voor ons zijn, door ze een betaalbare designoplossing te bieden die voldoet aan hun behoeften."

"Dit is een geweldige aanbieding voor onze professionele gebruikers", aldus Ron Okamoto, Apple's vice president Worldwide Developer Relations. "Met Mac OS X en krachtige toepassingen als deze zullen Apple en Adobe trendsetters blijven binnen de creatieve markt."

Design gemakkelijk gemaakt
Met de upgrade naar Photoshop 7.0 geïnstalleerd, is de Adobe Design Collection speciaal ontworpen om native op Mac OS X te werken, wat aanzienlijke voordelen oplevert voor de gebruiker. De toepassingen werken onder andere met de Mac OS X Aqua interface en navigatieservices, waardoor het programma voor de gebruikers vertrouwd en gebruiksvriendelijk is. De Design Collection maakt gebruik van het nieuwe in Mac OS X ingebouwde beveiligde geheugen, dat de gebruiker beschermt tegen onverwacht crashen van andere programma's. De Adobe-software blijft beschikbaar en de gebruiker kan doorwerken. Bovendien kan de gebruiker dankzij de krachtige multi-tasking ondersteuning snel en gemakkelijk schakelen tussen verschillende toepassingen.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De Adobe Design Collection is tijdens deze speciale actie wereldwijd verkrijgbaar voor een speciale promotieprijs waarbij de korting kan oplopen tot 238 euro. Dit geldt bij aankoop van een in aanmerking komende Apple Power Mac G4, Power Mac Server G4 of PowerBook G4 via The Apple Store (www.apple.com), Apple Retail Stores en Apple Authorized Resellers. De actie loopt tot 31 mei 2002 in Europa. De actieperiodes in andere landen zijn verschillend. Aanvullende informatie over deze actie vindt u op www.apple.com/nl/promo/designcollection
Aanvullende informatie over Adobe producten en overig PR-materiaal van Adobe vindt u online in de Adobe-perskamer op .

Apple systemen die in aanmerking komen voor de Adobe Design Collection-actie zijn onder andere de dual 1 GHz Power Mac G4, de 933 MHz Power Mac G4 en de 800 MHz Power Mac G4. In aanmerking komen eveneens de dual 1 GHz Power Mac Server G4 en 933 MHz Power Mac Server G4 en de 667 MHz PowerBook G4 en 550 MHz PowerBook G4.

Over Apple
Apple gaf het startsein voor de personal computer revolutie in de jaren zeventig met de Apple II en vond met de Macintosh de personal computer in de jaren tachtig opnieuw uit. Apple streeft ernaar studenten, opleiders, creatieve professionals en consumenten over de hele wereld de ultieme ervaring op het gebied van personal computing te bieden door middel van zijn innovatieve hardware-, software- en internetvoorzieningen.

Over Adobe
Sinds de oprichting in 1982, creëert Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) bekroonde softwareoplossingen voor publicaties via netwerken
- softwareproducten waarmee klanten visueel rijke producten kunnen creëren, beheren en leveren die door een ieder, overal op elk apparaat te gebruiken zijn. Adobe kan de volgende creatieve professionals onder zijn klanten rekenen: web- en grafisch ontwerpers en digitale videoartiesten (DV), professionele uitgevers, documentintensieve bedrijven, zakelijke gebruikers, en thuisconsumenten. Adobe is het op één na grootste PC-softwarebedrijf in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1 miljard dollar.

® 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Illustrator, InDesign en Photoshop zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Apple, Power Mac en Apple Store zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple Computer, Inc.

Jeroen Breuer
Senior Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

v. Diemenstraat 164 - 166, 1013 CN Amsterdam
T: +31 20 5304338
F: +31 20 5304331
M: +31 6 24525497
jeroenb@text100.nl
Web: http://www.text100.com