Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Horeca is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-03-2002

Uitzendkrachten Van der Valk werden verkeerd geïnformeerd

Uitzendbureau Kolibrie heeft de uitzendkrachten die bij Van der Valk in Tiel werken, verkeerd geïnformeerd. Het Van der Valk concern roept het uitzendbureau op zich aan de wet te houden. Dat is het resultaat van het overleg dat CNV Horeca vandaag had met de directie van Van der Valk.

Na het instorten van het parkeerdak bij de vestiging in Tiel is voor het personeel arbeidstijdverkorting aangevraagd en zijn 127 uitzendkrachten naar huis gestuurd. CNV Horeca heeft de directie gewezen op rechten van uitzendkrachten op basis van de Wet Flex en Zekerheid. De directie neemt nu eerst contact op met de Arbeidsinspectie en gaat daarna in overleg om de te nemen maatregelen zo eerlijk mogelijk te verdelen.

Bouwvergunning
De directie wacht bovendien op een bouwvergunning van de gemeente Tiel. Die wil de gemeente niet geven voordat er een sloopvergunning is afgegeven. Een sloopvergunning is echter afgewezen. CNV Horeca roept de gemeente Tiel daarom op desondanks in gesprek te gaan over een bouwvergunning voor de vestiging van Van der Valk.

Nadere inlichtingen:

Willem Kruithof (vakgroepbestuurder CNV Horeca) 023 - 4955322