HOUT EN BOUWBOND CNV

Bouwbonden: acties gaan door

De door de bouwbonden voor volgende week aangekondigde stakingsacties gaan door. De bouwwerkgevers lieten vandaag per brief weten dat zij het overleg zo snel als mogelijk willen voortzetten. Zij houden in de brief echter onverkort vast aan hun voorwaarde dat een oplossing voor de reisurenproblematiek in beeld moet zijn alvorens over de overige cao-voorstellen constructief verder kan worden onderhandeld.

'De werkgevers herhalen hun al eerder geformuleerde dictaat', aldus de bonden. Bovendien wijzen de werkgevers in hun brief de door de bonden geformuleerde cao-eisen af. De bonden zien daarom in de brief geen aanleiding om de acties af te blazen.

De bonden stuurden de werkgevers vorige week een ultimatum. Indien er voor 18 maart 15.00 uur geen principe-akkoord is, zullen de bonden de werknemers in de bedrijfstak oproepen in actie te komen, waaronder nadrukkelijk vormen van werkstaking. Er wordt dan vanaf dinsdag 19 maart gestaakt in de bouw.

De bonden eisen onder meer een loonsverhoging van 1,5% per 1 januari naast de prijscompensatie, een winstdelingsregeling, volledige doorbetaling van het loon bij ziekte, verbetering van de arbeidsomstandigheden en meer seniorendagen.

Voor nadere informatie:
Jan Bos (FNV Bouw), 06 - 51205321.
Johan Slok (Hout- en Bouwbond CNV), 06 - 53642713. Kees van Dongen (Het Zwarte Corps), 06 - 55840591.

Odijk, 15 maart 2002.

15 mrt 02 14:47