Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.00 uur) Vrijdag 15 maart 2002

Geleen, gewapende overval op frituur te Geleen: Donderdagavond 15 maart hebben twee onbekend gebleven mannen een gewapende overval gepleegd op een frituur gevestigd aan de Barbarastraat te Geleen. Zij maakten enkele honderden euros buit. Omstreeks 22.15 uur kwamen twee mannen de frituur aan de Barabarastraat te Geleen binnen die beiden hun hoofd bedekt hadden met bivakmutsen. Op dat moment waren geen bezoekers aanwezig. Een van de overvallers was bewapend met een vuurwapen waarmee beide personeelsleden bedreigd werden. Het kasgeld werd opgeëist hetgeen door een van beide personeelsleden afgegeven werd. Dit bedroeg naar schatting enkele honderden euros. Na het in bezit krijgen van het geld verlieten beide overvallers de frituur en liepen op straat in de richting van de Spaubeeklaan. Mogelijk hebben de overvallers gebruik gemaakt van een gestolen personenauto.
Meteen na de overval waarschuwde het personeel van de frituur de politie die onmiddellijk een uitgebreid buurtonderzoek instelde. Hierbij werd wel bij de vijver Driepoel een personenauto aangetroffen die van diefstal afkomstig bleek. De overvallers werden echter niet meer aangetroffen. De auto werd in de loop van de donderdagavond vanaf een parkeerplaats van het ziekenhuis te Geleen ontvreemd ten nadele van een 23 jarige inwoner van Geleen. Of de aangetroffen auto daadwerkelijk gebruikt is bij de overval staat nog niet vast. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Amstenrade, winkeldievegge:
Een 28 jarige inwoonster van Heerlen is donderdag 14 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van de supermarkt gevestigd aan de Hoofdstraat te Amstenrade zag de klant donderdagavond groenten in haar tas wegstoppen en nadat deze aan de kassa niet werden afgerekend werd zij aan de uitgang ter verantwoording geroepen. Daar kamen twee niet betaalde doosjes champignons uit de tas te voorschijn. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal opgemaakt werd. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro.

Geleen, snelheidscontrole:
Donderdag 14 maart 2002 heeft tussen 12.30 en 14.45 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Kampstraat te Geleen. De radarauto controleerde de snelheid van 477 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 109 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.