Ingezonden persbericht

Nieuws van Campina

Campina: hoogste melkprijs in tien jaar

De coöperatieve zuivelonderneming Campina heeft in het jaar 2001 bij een vrijwel gelijke omzet (¬ 3,9 miljard) haar prestatieprijs aanzienlijk (¬ 2,90/' 6,39 bij gelijke gehaltes en gelijke BTW) verhoogd tot ¬ 37,80 per 100 kilo melk, het hoogste niveau in ruim tien jaar. Tegenover een omzetstijging in bijna alle groepen stond een afname van de omzet in Duitsland, als gevolg van herstructurering.

Dierziekte-uitbraken en sterke prijsbewegingen voor basiszuivelproducten maakten 2001 voor de Europese zuivel tot een uitzonderlijk jaar.

Campina heeft in 2001 sterk de nadruk gelegd op harmonisatie en herstructurering. Voor Campina was het de uitdaging om in 2001 een duidelijke verbetering van onze bestaande activiteiten te realiseren. Daar zijn we redelijk in geslaagd , stelt drs J.G.G.M. Sanders, voorzitter van de hoofddirectie. Met de succesvolle invoering van het Campina-merk maakte de onderneming een begin met de uitbouw van Campina als hét merk voor dagelijkse zuivel in haar kernlanden. In Nederland is Campina inmiddels het bekendste merk in zuivel én het grootste merk in de levensmiddelenhandel. Daartegenover bestaat nog steeds zorg over het kostenniveau van de onderneming in Nederland.

In 2002 gaat Campina onverminderd voort op de weg van internationale harmonisatie, marktfocus en efficiency in de organisatie.

Verder nieuws op www.campina.com