Provincie Limburg

____________ -Submit

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS
Bodemsanering

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 12 maart 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Persgesprek

Informatie: E. Jaspers-de Vries, afdeling Communicatie

tel. (043) 389 70 21

e-mail:
emm.jaspers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om met ingang van 26 maart 2002 te starten met een wekelijks persgesprek, op dinsdag aansluitend aan de Collegevergadering. Het persgesprek wordt gevoerd door de Gouverneur. Na een half jaar evalueert het College of een wekelijks persgesprek als zinvol kan worden beschouwd. Bij deze evaluatie worden ook de ervaringen van de media zelf nadrukkelijk betrokken.


2.


Toekenningsbesluiten Programma Leren voor Duurzaamheid

Informatie: S. Reijsenbach de Haan, afdeling Coördinatie en Ondersteuning

tel. (043) 389 78 04

e-mail:
sgb.reijsenbachdehaan@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om, in het kader van het programma Leren voor Duurzaamheid, subsidies toe te kennen voor een bedrag van in totaal 177.854,00 aan in totaal elf instanties.


3.

Structurele exploitatiesubsidie 2002 Natuur- en Milieuorganisaties

Informatie: L. Spoormakers, afdeling Groen

tel. (043) 389 74 10

e-mail:
ldh.spoormakers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Stichting Milieufederatie Limburg, Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en het Consulentschap voor Natuur- en Milieueducatie voor 2002 een exploitatiesubsidie toe te kennen. De exploitatiesubsidie bedraagt 489.685,00 voor de drie organisaties gezamenlijk.


4.

Vaststelling Stimuleringsplan Natuur Bos en Landschap Noord-Limburg-West

Informatie: G. Verschoor, afdeling Groen

tel. (043) 389 77 81

e-mail:
g.verschoor@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Stimuleringsplan Natuur, Bos en Landschap Noord-Limburg-West vastgesteld. Het plan legt vast welke de gewenste natuur-, bos- en landschapskwaliteit is binnen Noord-Limburg-West. Het plan dient als toetsingskader bij de inzet van rijks- en provinciale subsidieregelingen voor inrichting en beheer van natuur, bos en landschap. Belanghebbenden kunnen van 8 april tot en met 21 mei 2002 tegen het plan in beroep gaan bij de rechter.


5.

Opdrachtverstrekking aan Innerv@te ten behoeve van de implementatie van de website RIS-Limburg.nl

Informatie: E.Canisius, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 76 64

e-mail:
ehm.canisius@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten ten behoeve van een goede implementatie van de website RIS-Limburg.nl een opdracht te verstrekken aan Innerv@te ten bedrage van 9.103,50.


6.

Motie van Provinciale Staten inzake invoering pilots persoonsgebonden reïntegratiebudget bij gemeenten

Informatie: W. Meijs, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 77 96

e-mail:
wja.meijs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het standpunt van het Vertrouwenspact Werkgelegenheid inzake het persoonsgebonden reïntegratiebudget over te nemen. Als reactie op een motie van Provinciale Staten wordt aangegeven dat het voor dit moment geen aanbeveling verdient om bij gemeenten aan te dringen op het instellen van pilots voor persoonsgebonden reïntegratiebudgetten.


7.

Ontwerp Ruimtelijk StructuurplanLimburg (B)

Informatie: L. Roomans, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie

tel. (043) 389 73 61

e-mail:
lmja.roomans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten betuigen hun instemming met het ontwerp Ruimtelijk Structuurplan van de provincie Belgisch Limburg. Tevens verzoeken zij het provinciebestuur om hun invloed aan te wenden bij het Vlaamse Gewest om het lopende onderzoek naar de economische betekenis van het Albertkanaal zo spoedig mogelijk af te ronden. Dit is nodig om de benodigde vervolgstappen te kunnen ondernemen om tot spoedige ontbinding van het vroeger door de Nederlandse en Belgische rijksoverheid afgesloten zgn. Tractaat van het Cabergkanaal te komen. In dit Tractaat is een van Ned. zijde niet langer wenselijk geachte planologische reservering van het zgn. Cabergkanaal opgenomen.


8.

Regionale bedrijventerreinenvisie Midden-Limburg in relatie tot POL-aanvulling Provinciaal economisch kerngebied St. Joost

Informatie: T. Mineur, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid

tel. (043) 389 70 19

e-mail:
tam.mineur@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met de Regionale bedrijventerreinenvisie Midden-Limburg die samen met de regio is opgesteld. De visie wordt als uitgangspunt genomen voor de POL-aanvulling waarin de functie en omvang van het te ontwikkelen bedrijventerrein St. Joost wordt vastgelegd.


9.

Brief van stuurgroep Ruimte voor Ruimte inzake Ruimte voor Ruimte Zuid-Limburg

Informatie: S. Kupers, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid

tel. (043) 389 74 20

e-mail:
sm.kupers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in antwoord op een brief van de stuurgroep Ruimte voor Ruimte aangegeven dat mogelijke conflicten tussen de Ruimte voor Ruimte-regeling Noord en de nog te ontwikkelen Ruimte voor Ruimte Zuid waarschijnlijk niet aan de orde zijn danwel kunnen worden voorkomen.


10.

Wob-verzoek van het Limburgs Dagblad inzake de Rijkelse Bemden

Informatie: J. Beek, afdeling Handhaving en Monitoring

tel. (043) 389 76 94

e-mail:
jj.beek@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur van het Limburgs Dagblad inzake de Rijkelse Bemden te honoreren.


11.

Vaststelling planning BRZO-inspecties voor de periode

2002 t/m 2005

Informatie: J. Schrijnemakers, afdeling Handhaving en Monitoring

tel. (043) 389 76 17

e-mail:
jjmg.schrijnemakers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de opgestelde planning in 2000 voor de BRZO-inspecties in verband met gewijzigde inzichten voor de periode 2002 t/m 2005 aan te passen en het ministerie VROM en alle andere betrokken overheden hiervan schriftelijk in kennis te stellen.


12.

Procedure gebiedsgerichte uitvoeringsprogramma's

Informatie: A. Marx, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 78 94

e-mail:
ajm.marx@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de procedure voor het verkrijgen van Rijkssubsidie voor gebiedsgericht beleid voor het platteland voor 2002. Deze procedure regelt met name afspraken met het Rijk en interne afspraken ten aanzien van het verdelen van de Rijksmiddelen voor 2002. Voor het mede-opstellen en- uitvoeren van de gebiedsprogramma's wordt externe capaciteit ingehuurd.


13.

Vergadering van de IPO

adviescommissie Milieu, Water, Landbouw en Natuur van 14 maart 2002

Informatie: mw. S. Swelsen, afdeling Coördinatie en Ondersteuning

tel. (043) 389 75 25

e-mail:
segt.swelsen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de voorbereiding van de vergadering van de IPO adviescommissie Milieu, Water, Landbouw en Natuur (MWLN).


14.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer F. Timmermans (Partij Nieuw Limburg) over "Sportvelden in de wijk"

Informatie: J. Quaden, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 73 16

e-mail:
jmg.quaden@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van F. Timmermans, lid van Partij Nieuw Limburg, inzake "Sportvelden in de wijk", vastgesteld.


15.

Vragen ex artikel 21 RvO van mw. M. Cox-Sevenich (fractie CDA)

Informatie: mw. M. Steijvers-v.d. Veer, afdeling Onderzoek en Ondersteuning

tel. (043) 389 71 84

e-mail:
mjh.van.der.veer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben antwoord gegeven op vragen over de bedrijfs-hulpverlening en de uitruktijden van brandweer en ambulance. In de antwoorden is nader ingegaan op verantwoordelijkheden van provincie en van andere overheden op het terrein van bedrijfshulpverlening, ambulancevervoer en brandveilig-heid.


16.

Project 'Regionalisering' van SOL en FGL en subsidieverzoek SOL voor éénmalig aanvullend subsidie

Informatie: E. Ritzen, afdeling Zorg

tel. (043) 389 99 27

e-mail:
em.ritzen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten SOL (Samenwerkingsverband van Ouderengroeperingen van mensen met een verstandelijke handiciap) en FGL (Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg) éénmalige subsidies van respectievelijk 15.392,00 en 11.254,40 ten laste van het programmabudget zorg toe te kennen voor de uitvoering van projecten om de regionale afdelingen van deze organisaties te versterken. FGL kan een activiteiten- subsidie van maximaal 5.445,00 tegemoet zien, maar moet daarvoor eerst een passende begroting indienen. Regionalisering is één van de beleids- punten die de provincie Limburg ten aanzien van PCGO-organisaties probeert waar te maken. Ook hebben Gedeputeerde Staten besloten niet in te gaan op het verzoek van SOL voor een éénmalige aanvullende subsidie voor het tekort op de begroting van 2001. Gedeputeerde Staten hebben besloten dat SOL een bedrag van 6.806,70 mag gebruiken om in dit tekort te voorzien. Dat bedrag was in 2000 gereserveerd door SOL voor regionalisering, en nog niet ingezet voor de organisatie.


17.

Uitvoering taken van het Vuurwerkbesluit

Informatie: J. Limpens, afdeling Vergunningen

tel. (043) 389 9928

e-mail:
jhm.limpens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten vooruitlopend op de formele besluitvorming in Inter Provinciaal Overleg te starten met de werving van 1 medewerker voor de afdeling Vergunningen en 2 medewerkers voor de afdeling Handhaving en Monitoring en daarmee de formatieplafonds van de betreffende afdelingen overeenkomstig te verhogen. De hiervoor benodigde middelen worden door het Rijk ter beschikking gesteld.


18.

Duurcontract Projectmatig werken

Informatie: J. van Sambeek, afdeling Personeel

tel. (043) 389 72 04

e-mail:
jgw.van.sambeek@ptvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om met ir. S.J.M. Blom een duurcontact af te sluiten voor een periode van vier jaar (1 januari 2002 tot 1 januari 2006) voor het verzorgen van trainingen Projectmatig werken.


19.

Duurcontract Schriftelijke Beleidscommunicatie

Informatie: J. van Sambeek, afdeling Personeel

tel. (043) 389 72 04

e-mail:
jgw.van.sambeek@ptvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om met NCATB een duurcontract af te sluiten voor een periode van vier jaar (1 januari 2002 tot 1 januari 2006) voor het verzorgen van cursussen Schriftelijke Beleidsvorming.


20.

Voortgang verbetering A76

Informatie : P. Röell, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 99 30

e-mail:
pm.roëll@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in een brief aan de minister van Verkeer en Waterstaat hun zorg uitgesproken over de vertragingen in de planvorming voor de structurele verbetering van de A76 Ten Esschen-Kerensheide.


21.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer Gerarts (PvdA) inzake stadstraverse A2 Maastricht

Informatie : P. Röell, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 99 30

e-mail:
pm.roëll@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld.


22.

Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw L. van Soest, de heren K. Schroër en B. Bettinger (GL) inzake organisatorische integratie van Hermes en Connexxion

Informatie : W. Fredrix, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 75 46

e-mail:
wmj.fredrix@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld.


23.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer P. van Zutphen (SP) inzake declaratiegedrag binnen Connexxion en Hermes

Informatie : W. Fredrix, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 75 46

e-mail:
wmj.fredrix@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld.


24.

Vragen ex art. 21 RvO mevrouw Muijs (VVD) en de heer Naus (PvdA) inzake waterschapsbestel

Informatie: H. ter Heegde, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043)389 76 32

e-mail:
hj.ter.heegde@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen vastgesteld.


25.

Derde voortgangsrapportage bestuurskrachtmonitor

Informatie: C. Hermens, afdeling Algemene en Juridische Zaken

tel. (043) 389 78 79

e-mail:
c.hermens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de Derde voortgangsrapportage over het verloop van de inzet van de bestuurskrachtmonitor gemeenten in de Provincie Limburg vastgesteld.


26.

Prioritair oppakken thema ambtelijke ondersteuning voor Provinciale Staten in kader van voorbereiding invoering duale stelsel

Informatie: M. van der Walle, afdeling Griffier

tel. (043) 389 70 23

e-mail:
fgjm.van.der.walle@prvlimburg.nl

In Interprovinciaal verband is een verband is een vernieuwingsnetwerk ingesteld met het oog op het invoeren van het duale stelsel bij Provincies. Uitvoering gevend aan de tijdens de eerste bijeenkomst van dit netwerk gemaakte afspraak dat iedere Provincie een bepaald thema bij voorrang nader uitdiept stellen Gedeputeerde Staten het platform Dualisme, dat de voorbereiding van het duale stelsel in Limburg ter hand neemt (en bestaat uit leden van PS, onder voorzitterschap van gedeputeerde Haazen), voor het thema ambtelijke ondersteuning voor PS in dit kader uit te werken.

Aan deze uitgaven kunnen geen rechten worden ontleend. 15-3-2002 13:48