Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

15 maart 2002
drs. Bert van den Ham
023-5113076/06-53327962
023-5113441
aham@haarlem.nl
24/2002
Gemeente Haarlem, sector Concernstaf

Persbericht

Datum
Informatie bij
Telefoon
Fax
E-mail
Nummer
Routeplanner en actuele informatie over Sport & Recreatie

Nieuwe mogelijkheden op de Haarlemse website

De Haarlemse Internetsite beschikt sinds kort over een online-Routeplanner die gelijk toegankelijk is vanaf de homepage. Deze Routeplanner biedt de mogelijkheid om vanaf elk adres in Nederland de snelste route naar een willekeurige locatie in Haarlem te bepalen. Ook binnen Haarlem zelf kan men laten uitrekenen wat de snelste route van A naar B is.

Snelste route gegarandeerd
De route wordt aangegeven met een tekstuele beschrijving en in een kaartje. Het kaartje kan op 4 verschillende niveaus worden ingezien. Bijzonder aan deze routeplanner is dat er in de routebepaling rekening gehouden wordt met de wegopbrekingen en omleidingen in Haarlem, waardoor altijd de snelste route gegarandeerd kan worden. De locaties zijn te kiezen op straatnaam, maar voor een precieze bepaling kan men ook op postcode zoeken. Tenslotte zijn de belangrijkste toeristische en overheidslocaties alvast aangegeven.

Actuele informatie over sport en recreatie
Onder de knop sport zijn vanaf 18 maart alle actuele adresgegevens van sportverenigingen en sportaccommodaties in Haarlem te vinden. Via links op de site zijn ook veel andere Haarlemse, regionale en ook landelijke sportinstanties te vinden en te bereiken. Er zijn adresgegevens maar ook handige feiten zoals de oppervlakte en formaten van sporthallen en alle gymnastieklokalen, en ook nog opgedeeld in regio's. Ook het kopje "Huisregels en voorwaarden" omvat veel handige informatie.

Digitaal aanvraagformulier
Via het mailformulier kan elke bezoeker vanaf nu ook digitaal aanvragen indienen voor het huren van sporthallen en gymnastieklokalen. Elke dag wordt de mailbox (SRA@haarlem.nl) geleegd. Er zijn reserveringen te maken voor minimaal 24 uur later. Uiteraard blijft reserveren via telefoon en/of fax ook gewoon mogelijk. In de nabije toekomst is het plan een applicatie te introduceren waarmee het reserveren geheel geautomatiseerd kan verlopen.

Elke reactie is welkom
Alle genoemde informatie is te vinden door via de menukeuze op de startpagina van www.haarlem.nl te kiezen voor "leven en wonen" en vervolgens voor "vrije tijd en sport". Mochten de ingevoerde gegevens niet juist vermeld zijn op de site, dan wordt de bezoeker verzocht de correcte gegevens door te mailen. Als een internet site nog niet genoemd wordt, wordt de bezoeker gevraagd het adres door te geven zodat een link kan worden aangelegd. Tenslotte zijn alle opmerkingen en suggesties welkom.