Hewlett-Packard


HP Photosmart 812 digitale camera met exclusieve HP Instant Share-technologie

Amstelveen, 15 maart 2002 Hewlett-Packard annonceert de HP Photosmart 812 digitale camera. Een compact, fraai vormgegeven digitale camera met de unieke HP Instant Share-technologie, een resolutie van vier megapixel, een Secure Digital geheugenkaart, de mogelijkheid om video en audio vast te leggen en een docking station voor flexibiliteit en gebruiksgemak.

Met de HP Photosmart 812 leggen gebruikers in een handomdraai superscherpe digitale beelden vast. De Pentax-precisielens heeft 21x zoom (3x optisch en 7x digitaal) en garandeert scherpe close-ups en optimale beeldkwaliteit. Deze digitale camera vangt elk speciaal moment - in de vorm van een foto of video (tot 60 seconden) met of zonder geluid.

HP Instant Share-technologie
De HP Photosmart 812 gebruikt HP Instant Share-technologie. Deze exclusieve, eenvoudig te gebruiken software met intuïtieve HP-icoontjes en menus, maken het uitwisselen van digitale beelden eenvoudiger dan ooit. De gebruiker neemt een foto en kiest één van de veertien vooraf gedefinieerde bestemmingen (e-mailadressen, printers of pcs). De fotos worden automatisch per e-mail verstuurd, geprint of gedownload wanneer de camera de eerstvolgende keer wordt aangesloten op een hiertoe bestemd apparaat.

Docking station en batterijen
Elke stap in het digitale fotografieproces is bij de HP Photosmart 812 zo simpel mogelijk gemaakt. Van het vastleggen van beeld of geluid tot het controleren, opslaan, uitwisselen en ontvangen. Met het docking station is de camera in een handomdraai te koppelen aan tv, printer en PC. Fotos en video kunnen dus ook eenvoudig op tv worden bekeken. Het docking station is zowel los als gebundeld met de HP Photosmart 812 leverbaar.

De camera gebruikt slechts twee AA-batterijen, in tegenstelling tot de meeste andere digitale cameras, die er vier gebruiken. Bij het docking station worden standaard vier oplaadbare NiMH-batterijen geleverd. Twee voor in de camera en twee extra. Dit heeft als voordeel dat wanneer de camera in het docking station is geplaatst, de NiMH-batterijen automatisch in de camera worden opgeladen.

Verkrijgbaarheid en prijzen
De HP Photosmart 812 digitale camera is vanaf 1 april verkrijgbaar. De consumentenadviesprijzen incl. BTW zijn als volgt: HP Photosmart 812 digitale camera: 699,-
HP Photosmart 812 digitale camera inclusief docking station: 749,- Dockingstation los: 99,-

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2001 een omzet van circa 45,2 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2001 ruim 2,2 miljard gulden.