Korps: Friesland, plaats: Friesland 15-03-2002
Politieberichten van 15/03 (07.00 t/m 13.00)

Hurdegaryp: vervolg dodelijk ongeval
Het slachtoffer van het dodelijk ongeval van donderdagavond op de Rijksstraatweg is een 13-jarig meisje, Afke Meulenaar uit Hurdegaryp. De toedracht lijkt duidelijk. De politie is nog wel op zoek naar getuigen, die de aanrijding hebben zien gebeuren. Op het moment van de aanrijding was er nog vrij veel verkeer op deze doorgaande weg.

Sneek: aanrijding met letsel
Vrijdagochtend omstreeks 09.00 uur vond een aanrijding plaats op de Worp Tjaardastraat tussen een personenauto en een fietsster. De autobestuurder, een 39-jarige man uit Sneek, rijdt over de Worp Tjaardastraat in de richting van de Bolswarderweg. Voor de brug, Dr. Obe Postmastraat, wil een voor hem rijdend voertuig rechts afslaan. De automobilist besluit om dit voertuig links te passeren. Vervolgens ziet hij een meisje op de fiets over het hoofd die vanachter het afslaande voertuig, vanaf de Dr. Obe Postmastraat, plotseling de straat opfietst. Hij kan haar niet meer ontwijken en schept het meisje met de rechtervoorzijde. Ambulance is ter plaatse geweest. Geen zichtbaar letsel. Voor zekerheid is de fietsster, 10 jaar uit Sneek, even meegegaan met de ambulance. Ze moet een dag ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Oudehaske: afgevallen container
Vrijdag omstreeks 08.15 uur zag een politieman dat op de noordelijke rijbaan van de Rijksweg A7 bij Oudehaske een container van een vrachtwagen was gevallen. De container lag precies op het einde van de afrit. Het betrof een roll on roll off container, die waarschijnlijk achterwaarts van de aanhangwagen was gegleden. Omdat de kabeltrekinrichting van de vrachtwagen niet meer functioneerde, kon de bestuurder, een 55-jarige inwoner van Helmond, de container niet meer zelf op de vrachtwagen takelen. Terwijl een takelbedrijf ter plaatse was, passeerde een chauffeur van een andere containervrachtwagen die aanbood het vrachtje weer op de wagen te zetten. Aldus geschiedde. Het verkeer is enige tijd omgeleid.

Stiens: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 08.30 uur reed een 21-jarige bestuurder van een taxi, uit Leeuwarden, over de Middelseedyk richting Vrouwenparochie. Voor hem reed een personenwagen die linksaf wilde slaan richting het verlengde van de Stienzer Hegedyk richting Beetgumermolen. De Leeuwarder kon niet tijdig remmen en om een ongeluk te voorkomen koos hij ervoor om de personenwagen links in te halen op het kruispunt. Op hetzelfde moment kwam uit tegenovergestelde richting een 49-jarige automobiliste uit Stiens. De vrouw week nog uit, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Leeuwarder raakte de flank en voorzijde van de auto van de vrouw. De man is met nekletsel afgevoerd naar het MCL-zuid te Leeuwarden.

Makkum: onwelwording
Vrijdag omstreeks 09.10 uur was een 49-jarige inwoner van Workum stenen aan het opstapelen op de eerste steigerlaag van een bouwplaats aan de Suderseewai. De man werd onwel. Een collega is direct begonnen met reanimeren. Ondanks de reanimatiepogingen is de man ter plaatse overleden. Twee ambulances, uit Sneek en Harlingen, kwamen ter plaatse, evenals de traumahelikopter uit Groningen.

Ee: inbraank bank
Afgelopen nacht is ingebroken in een bank aan de Stienfeksterwei in Ee. Het alarm werd onklaar gemaakt. Men kwam binnen door het openbreken van een deur. Ook een tussendeur werd opengebroken. Er is geprobeerd de kluis van de geld-pinautomaat te openen. te openen, maar dat is niet gelukt. Er wordt niets vermist.
Door de politie is een buurtonderzoek ingesteld. Ook de technische recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. Een 52-jarige man uit Damwoude deed aangifte.

Drachten: diefstal uit woning
Donderdagavond is tijdens aanwezigheid van een bewoner uit een woning aan de Sjoerd Veltmanstraat een geldkistje en sieraden gestolen. De dader is vermoedelijk via de niet afgesloten achterdeur de woning binnengekomen. De 32-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in auto
Tussen donderdag- en vrijdagochtend is ingebroken in een auto aan de Oosterkade. Een ruit werd vernield waarna de autoradio werd gestolen. De 23-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Noordwolde: diefstal uit auto
Afgelopen nacht werden onderdelen van een auto aan de Gelde gestolen. Het linker- en rechtervoorspatbord en de spiegels werden verwijderd. De auto stond voor de woning van de 25-jarige eigenaar. Hij deed aangifte. Van een busje aan de Hoofdstraat West in Noordwolde werden ook de buitenspiegels gestolen. Hiervan deed de 42-jarige eigenaar aangifte. Ook hier stond de auto voor de woning.

Dokkum: inbraak in auto
Afgelopen nacht is ingebroken in twee personenautos aan de Wikel Er was geprobeerd de sloten te forceren. Toen dit niet lukte is een ruitje ingeslagen. De radio-cd-speler, enkele cdtjes en een zonnebril zijn gestolen. De 32-jarige eigenaar deed aangifte.

Boijl: wielen van auto gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn vier velgen met banden van een personenauto gestolen op De Brink. De auto stond op een parkeerplaats voor de woning van de eigenaar, een 28-jarige man. Het ging om vijfspaaks velgen met een totaal waarde van f 3000,-.

Bureau Communicatie: 058 880 8272