Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Asfalteren wegen Vosdonk-Zuid

Burgemeester en wethouders hebben aan Rasenberg Wegenbouw B.V. uit Breda opdracht gegeven om toplagen aan te brengen op een aantal geasfalteerde wegen op industrieterrein Vosdonk-Zuid. Rasenberg Wegenbouw B.V. was bij de onderhandse aanbesteding de goedkoopste van vijf inschrijvers.

Benoeming lid welstandscommissie

Burgemeester en wethouders hebben de heer ir. W.J. Droog uit Vlaardingen benoemd tot lid van de welstandscommissie. Tegelijkertijd heeft het college eervol ontslag verleend aan de heer ir. A. Smeulders die zijn werkzaamheden voor de commissie beëindigt vanwege drukke werkzaamheden op zijn architectenbureau.

Garantiebijdrage bodemsanering

Het b en w-college laat het Provinciebestuur per brief weten dat de gemeente Etten-Leur een bijdrage van 8.309,- garandeert in de kosten van sanering van de bodemverontreiniging aan de Oude Bredaseweg 35. Op grond van de Circulaire bijdrageverlening bodemsanering komt genoemd bedrag ten laste van de gemeente Etten-Leur. De totale kosten bedragen 13.032,-. Het Provinciebestuur heeft onlangs opdracht gegeven om een saneringsplan en bestek op te stellen, om de bodemverontreiniging op die lokatie weg te nemen.

Oplegging last onder dwangsom gehandhaafd

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de oplegging van een last onder dwangsom aan de eigenaar van een perceel aan de Zevenbergseweg te handhaven. De eigenaar had hier bezwaar tegen gemaakt. De dwangsom was opgelegd ter verwijdering van een drietal containers en een frituurwagen. De beslissing van b en w is conform het advies van de Commissie voor bezwaar- en beroepschriften. Bij de laatste controle eind februari zijn nog één container en een frituurwagen geconstateerd. Per 15 april a.s. moeten deze ook verwijderd zijn.

Evaluatie tijdelijke huisvesting seizoensarbeiders

Het b en w-college heeft de vrijstellingsregeling voor 'kamperen bij de boer' voor de huisvesting van buitenlandse seizoensarbeiders geëvalueerd. Van deze regeling is een seizoen gebruik gemaakt. Naar de mening van het college was het gebruik van de regeling geen doorslaand succes, maar ook geen grote teleurstelling. De gemeente Etten-Leur is benaderd door de ZLTO om mee te denken in het vinden van meer structurele oplossingen voor deze
huisvestingsproblematiek. Omdat dat tijd kost, stemt het college ermee in om voor het seizoen 2002 nogmaals gebruik te maken van de vrijstellingsmogelijkheid voor het plaatsen van kampeermiddelen binnen het agrarisch bebouwingsvlak. Burgemeester en wethouders laten de ZLTO daarnaast weten dat dringend gezocht moet worden naar huisvestingsmogelijkheden in stedelijk gebied. Burgemeester en wethouders brengen het Provinciebestuur en de Inspecteur van de Ruimtelijke Ordening op de hoogte van het besluit.

Vervangen overzichtstekeningen College- en Commissiekamer

Het b en w-college heeft het bedrijf Commee uit Yerseke opdracht gegeven om de overzichtstekeningen van het gemeentelijk grondgebied in de College- en Commissiekamer in het gemeentehuis te vernieuwen en aan te passen aan de actuele situatie.