Ingezonden persbericht

Persbericht

Politie Gooi- en Vechtstreek selecteert ZyIMAGE voor onderzoek naar "Cold Cases"

Nieuw onderzoek naar oude zaken nu nog efficiënter

Amsterdam, 15 maart 2002 - ZyLAB, leverancier van de geavanceerde full-text retrieval en document management software ZyIMAGE, heeft na een succesvolle pilot de Politie Regio Gooi- en Vechtstreek aan haar klantenbestand toegevoegd. De Politie Gooi- en Vechtstreek wil ZyIMAGE in eerste instantie gaan gebruiken om de recherche te ondersteunen bij de heropening van zogenaamde "Cold Cases" (oude, niet opgeloste zaken). Vaak bestaan deze zaken uit grote hoeveelheden papier en elektronische bestanden in allerlei formaten.

Met behulp van de ZyIMAGE-software kan alle informatie snel en eenvoudig toegankelijk gemaakt worden. Hierdoor kunnen de rechercheurs zich eenvoudiger inlezen in de zaak en op een efficiënte manier oude feiten terugvinden, analyseren en structureren. Dit is vooral essentieel voor het toetsen van de waarde van nieuwe gegevens.

ZyIMAGE voor fraudeopsporing
Traditioneel zijn de opsporingsmarkten voor ZyLAB altijd belangrijk geweest. De ZyLAB-software is daarom uitgerust met diverse, speciaal voor opsporingsdiensten ontworpen, functionaliteiten. Deze functionaliteiten vereenvoudigen de dagelijkse werkzaamheden van de opsporingsambtenaar aanzienlijk en optimaliseren de communicatie naar derden.

Voordelen zijn verder dat de kosten van het toegankelijk maken en analyseren van o.a. in beslag genomen materiaal, achtergrondinformatie, wetgeving, tapverslagen, verhoren, processen-verbaal, observatieverslagen, foto' s, en video 's bij veel diensten met een factor 10 tot 20 worden verminderd door het inzetten van de ZyLAB-oplossingen. Het recherchewerk wordt ook een stuk makkelijker als alle gegevens direct toegankelijk zijn en via geavanceerde full-text technieken benaderd kunnen worden.

Door gebruik te maken van de ZyLAB-technologie bij het distribueren van processen-verbaal kan veel papier, geld en tijd bespaard worden. Naast een papieren origineel, sturen meer en meer diensten ook een met de ZyLAB-software gemaakte en volledig doorzoekbare digitale versie van het origineel mee. Inlezen in het dossier en analyse van het dossier worden hierdoor een stuk eenvoudiger. Goede recentelijke voorbeelden hiervan zijn ZyIMAGE CD-Roms met de volledige dossiers van o.a. de Vuurwerkramp in Twente, de Cafébrand in Volendam (Commissie Albers) en de Dover mensensmokkelzaak.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl. Voor redactionele informatie:
PB0502
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.