Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie investeert in complex culturele ondernemers

15-03-2002
De provincie Utrecht investeert met steun van het ministerie van Economische Zaken ruim 871.000,- in een nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor culturele ondernemers aan de Biltstraat te Utrecht. Theater- en muziekgroepen krijgen in dit pand een plek voor producties en repetities.
De gemeente Utrecht wil dit pand ontwikkelen op het voormalige terrein van de faculteit Diergeneeskunde aan de Biltstraat. Dit gebouw is al in 1999 door de gemeente aangekocht, maar nog niet geschikt gemaakt voor permanent gebruik. Zo moet er nog aandacht worden besteed aan geluidsisolatie en wordt het pand multifunctioneel ingericht. Naast flexibele kantoorwerkplekken komen er presentatieruimtes en repetitieruimtes. Naast muziek- en theatergroe-pen krijgen beeldend kunstenaars, grafische vormgevers en decorbouwers in dit gebouw een onderkomen. Gezamenlijk zijn de bewoners van dit culturele bedrijfsverzamelgebouw verantwoordelijk voor circa 350 voorstellingen per jaar. Hierbij zijn ongeveer 200 personen als werknemer betrokken.

Planning
De verbouwing van het pand aan de Biltstraat start volgens planning van de gemeente Utrecht in 2002. Om de realisatie van dit project mede mogelijk te maken, reserveert de provincie Utrecht uit het fonds voor Economische en Toeristische Ontwikkeling 114.000,-.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl