Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie investeert in bedrijventerrein Houten

15-03-2002
De provincie Utrecht investeert met steun van het ministerie van Economische Zaken ruim 2.7 miljoen in verbetering van het bedrijventerrein De Schaft. Een grootscheepse aanpak van dit terrein is nodig vanwege de aanleg van een nieuw woonwijk en een NS-station ten zuiden van De Schaft.

De bouw van deze nieuwe VINEX-locatie biedt de kans om een geheel vernieuwd bedrijventerrein te ontwikkelen dat is aangepast aan de hedendaagse eisen. Het nieuwe terrein zal geschikt zijn voor zowel werken als wonen. Diverse soorten bedrijven vinden er een plek, variërend van detailhandel tot kantoren en industrie. Via rotondes wordt De Schaft aangesloten op een vernieuwde rondweg. De bedrijfsgebouwen op het terrein zullen bovendien veel beter gebruik maken van de beschikbare ruimte. Daar-bij wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gedeeltelijk parkeren onder de panden. Intensief bouwen levert naar verwachting circa 1000 extra arbeidsplaatsen op. Nu nog biedt De Schaft werkgelegen-heid aan ongeveer 360 personen.

Vervolgtraject
De gemeente Houten heeft inmiddels de meeste grond al verworven om de reconstructie van het bedrijventerrein mogelijk te maken. In maart 2002 neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de uitvoering van dit project. Najaar 2002 zal het project vervolgens in uitvoering gaan. Om dit project mede mogelijk te maken, reserveert de provincie Utrecht ruim 360.000,- uit het fonds voor Economische en Toeristische Ontwikkeling.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl