Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie investeert in nieuw bedrijventerrein De Bilt

15-03-2002
De provincie Utrecht investeert met steun van het ministerie van Economische Zaken ruim 1 miljoen in de aanleg van het bedrijventerrein Larenstein in De Bilt. Op dit nieuwe terrein zullen zo'n 30 locale ondernemers worden gehuisvest.

Larenstein wordt ontwikkeld op het voormalige MOB defensiecomplex ten westen van De Bilt en zal vooral plaats bieden aan milieuhinderlijke bedrijven uit de directe omgeving. In een bedrijfsverzamelgebouw komt bovendien nog eens plaats vrij voor 15 ondernemingen. In totaal zullen op Larenstein ongeveer 600 personen werk vinden. Op het nieuwe park krijgen de ondernemingen een directe aansluiting op de A27.

Intensief bouwen als rode draad
Om plaats te kunnen bieden aan zoveel mogelijk ondernemers wordt bij het ontwerp van Larenstein veel aandacht besteed aan intensief ruimtegebruik. Dit is voor de provincie Utrecht een belangrijke reden om dit interessante project te ondersteunen. Doelstelling is om met de aanleg van dit nieuwe terrein 15% ruimtewinst te behalen. De verkaveling en toewijzing van bedrijfspercelen wordt in nauw overleg tussen gemeente en bedrijfsleven vormgegeven. Methoden om ruimtewinst te behalen, zijn o.a. dubbel grondgebruik, geschakeld bouwen en het benutten van gezamenlijke parkeergarages. Positieve bijkomstigheid is dat daarmee een doorgroei van het aantal werkzame personen op het terrein mogelijk wordt gemaakt. De gemeente De Bilt schat deze groei op circa 20%.

Om dit project mede mogelijk te maken, reserveert de provincie Utrecht ruim 135.000,- uit het fonds voor Economische en Toeristische Ontwikkeling. Sanering van de grond op dit voormalige defensiecomplex vindt plaats medio 2003. Daarna kan het terrein worden klaar gemaakt voor de nieuwe bewoners.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl