Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale investering in nieuwe Eemhaven

15-03-2002
De provincie Utrecht investeert met steun van het ministerie van Economische Zaken ruim 1.4 miljoen in de ontwikkeling van de oude Eemhaven tot een trekpleister voor recreatie en toerisme.

Plan van de gemeente Amersfoort is om aan de Eemhaven een nieuwe, recreatieve functie te geven. In het havengebied komt plaats voor 40 aanlegplaatsen voor passanten, 10-20 sloepen voor buurtbewoners, ligplaatsen voor o.a. fietsboten en watertaxi's, en een aantal museumschepen. Een oude opslag voor koren wordt bovendien omgebouwd tot horecavoorziening. Verwachting van de gemeente Amersfoort is dat de stad daarmee een sterkere aantrekkingskracht zal uitoefenen op toeristen. De ombouw van de Eemhaven zal naar verwachting 2000 tot 3000 overnachtingen per jaar opleveren, nog afgezien van het groeiend aantal dagjesmensen dat Amersfoort via de Eemhaven zal aandoen.

Financiële steun provincie
Om dit project mede mogelijk te maken, reserveert de provincie Utrecht 194.000,- uit het Fonds voor Economische en Toeristische Ontwikkeling. In totaal zijn met de herontwikkeling van de Eemhaven ruim 8 miljoen aan investeringen gemoeid. De gemeente Amersfoort wil nog dit jaar het project starten. Af-ronding is voorzien in 2005.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl