Flipperen / insluipen Leiden (D4)
In een woning aan de Genestetstraat is vannacht tussen 01.00 uur een 11.00 uur ingeslopen middels de flippermethode. Er werden geen braaksporen aangetroffen. Een GSM en een portemoonaie met inhoud werd weggenomen.

Woninginbraken Leiderdorp (D3)
In de nacht van vrijdag 15 maart werd in twee woningen aan de Hendrik Andriessenstraat ingebroken. Men kwam in beide gevallen de woningen binnen via de achterdeur. Weggenomen werd onder andere paspoorten, een portemonnee, een mobiele telefoon, pinpasjes en een geldbedrag.

Inbreker voorgeleid Boskoop
Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vandaag, vrijdag 15 maart voorgeleid voor de officier van justitie. De man wordt verdacht van zeven bedrijfsinbraken in Boskoop. De eerste werd gepleegd in de nacht van zondag op maandag bij een bedrijf op de Zijde. Een nacht later werden in diezelfde omgeving ook de andere zes bedrijfsinbraken gepleegd. Bij één van de bedrijven aan de Zijde werd ook een bestelauto gestolen. Deze bedrijfsauto werd dinsdagmorgen 12 maart in Rotterdam door de Rotterdamse politie teruggezien. Na een achtervolging werden de bestuurder en een 26-jarige bijrijder aangehouden. De bijrijder, die over zijn identiteit geen duidelijkheid kon geven, is overgedragen aan de Vreemdelingendienst van Politie Hollands Midden. De 42-jarige man is vandaag voor de officier van justitie geleid die over de vervolging zal beslissen.

Auto rijdt door na ongeval Bergambacht (D2)
Een 21-jarige Stolwijker heeft vrijdagochtend 15 maart rond 07.00 uur zijn teen gebroken toen hij met zijn bromfiets ten val kwam op de Kadijkselaan. Hij moest remmen doordat een hem tegemoetkomende auto geparkeerde personenauto's passeerde. Hierdoor hield de bromfietser te weinig ruimte over. Hij moest hard remmen waardoor hij viel. Hij is overgebracht aan het Groenehartziekenhuis. De automobilist is na het ongeval doorgereden zonder zijn identiteit aan de Stolwijker bekend te maken. Het gaat mogelijk om een zwarte Volvo type 440.

Controle geslotenverklaring Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
De politie heeft vrijdagochtend 15 maart gecontroleerd of automobilisten zich hielden aan de geslotenverklaring van de Waterschapsweg. In acht gevallen werd de geslotenverklaring genegeerd. Hiervoor zijn boetes uitgeschreven.


--- einde berichten ---


Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 15 maart 2002