Persbericht De Amersfoortse

Keywords: Amersfoortse, De Amersfoortse Verzekeringen, inkomen, verzekeraar, verzekeringen, zelsfstandige ondernemer, dga, particulier, pensioen, ziektekosten, zorg, arbeidsongeschiktheid, ASR Groep, assurantie, assurantieadviseur, adviseur, tussenpersoon, intermediair, reintegratie Amersfoortse, De Amersfoortse Verzekeringen, inkomen, verzekeraar, verzekeringen, zelsfstandige ondernemer, dga, particulier, pensioen, ziektekosten, zorg, arbeidsongeschiktheid, ASR Groep, assurantie, assurantieadviseur, adviseur, tussenpersoon, intermediair, reintegratie

De AOW is gewijzigd De Algemene Ouderdomswet (AOW) is de basis van uw pensioen. Maar weet u dat de overheid de AOW heeft gewijzigd? En dat u daardoor misschien straks een aantal jaren beduidend minder inkomen heeft?

Wat is er aan de hand? De overheid heeft besloten de zogenaamde 'partnertoeslag' uit de WAO te schrappen. Dit heeft financiële gevolgen als: * U getrouwd bent of samenwoont * U of uw partner geboren is in 1950 of later * De jongste van u beiden geen of weinig inkomen heeft. Het gaat in dit geval om minimaal 1.078,01 arbeidsinkomen of een sociale uitkering tot maximaal de hoogte van de toeslag ( 598,07)

Wat betekent dit? De partner die, op of na 1 januari 2015, als eerste 65 jaar wordt, ontvangt het AOW-pensioen voor een gehuwde. Tot hier is er niets veranderd. Voor de wetswijziging ontving u (als u aan de hiervoor genoemde voorwaarden voldeed) bovenop dit AOW-pensioen voor gehuwden ook nog eens de partnertoeslag. Deze toeslag ontvangt u in de nieuwe situatie niet meer. Uw gezamenlijk inkomen kan hierdoor beduidend lager worden. Immers, pas als de jongste partner 65 wordt, ontvangt hij of zij ook het AOW-pensioen voor een gehuwde.

Om te weten te komen of en hoe deze inkomenssituatie uw inkomenssituatie kan aantasten adviseren wij u contact op te nemen met uw assurantieadviseur. Hieronder kunt u onze brochure over de gewijzigde AOW downloaden.

Terug