Euronext Brussels

PERSCOMMUNIQUE

Brussel, 14 maart 2002

Readiris Pro 7, de OCR-software van I.R.I.S., wint prestigieuze prijzen van toonaangevende
tijdschriften uit de hele wereld

Brussel, België, 14 maart 2002 I.R.I.S. (Image Recognition Integrated Systems), een beursgenoteerde Belgische onderneming (Euronext Brussel: IRI), marktleider inzake veeltalige optische karakterherkenning (OCR), automatische formulierlectuur en elektronisch documentenbeheer, kondigt vandaag aan dat Readiris Pro 7, haar "bestselling" OCR-pakket, meerdere belangrijke prijzen heeft ontvangen van toonaangevende computertijdschriften.

Prestigieuze magazines zoals PC World Belgium, Windows News, .net, Caractères, PC Magazine, Home PC, Décision Micro & Réseaux, Computer! Totaal, Micro Achat, Computer Arts, Computer Magazine, PC Direct, Computer Reseller News, PC N°1 enz. besteedden allen een artikel aan Readiris Pro 7.

In Frankrijk kende het tijdschrift SVM in maart 2002 de topscore vijf sterren toe aan Readiris: "Readiris Pro 7 biedt een merkwaardige OCR precisie en snelheid, zelfs bij slechts geörienteerde bladzijden die worden namelijk automatisch geroteerd -, of wanneer en kleurendocument vlekken bevat of slecht werd gescand, of nog bij 'geïnverteerde' teksten waar witte tekst afgedrukt is op een donkere achtergrond."

Wat eerder, in januari 2002, haalde Readiris Pro 7 een score van 15/20 in PC Magazine. PC Magazine besloot haar review als volgt: "Het OCR-pakket van I.R.I.S. is merkwaardig wanneer je de features en vooral de prijs bekijkt. De snelheid en de kracht van de karakterherkenning zijn van die aard dat dit product door het voltallige publiek kan gebruikt worden."

.net, het Franse Internet magazine, kende Readiris Pro 7 in januari 5 sterren op 5 toe. "Deze software zet een foto van een digitale camera om in een Word document met dezelfde layout als het brondocument in minder dan twee minuten. Indrukwekkend!"

In januari 2002 bekeek het Franse tijdschrift Home PC 4 OCRoplossingen. Readiris Pro kreeg een score van 4,5 op 5 met de
volgende vermelding: "De herkenningsmotor werd verbeterd en is nu nog krachtiger geworden in de herkenning van documenten van lage kwaliteit. Met de functie voor beeldaanpassing kunt u de beeldkwaliteit van een scan aanpassen zonder dat u hoeft te herscannen. Noteren we ook dat dit het enige pakket is dat alle versies van Windows ondersteunt, waaronder Windows XP."

In februari 2002 ontving Readiris Pro 7 de hoogst mogelijke score van PC World Belgium, een "Best Buy five stars". We citeren: "Op het eerste gezicht een versie die geen spectaculaire nieuwigheden bevat, maar dit pakket biedt telkens verdere fundamentele verbeteringen en een professionelere aanpak."

In het nummer van maart 2002 van het Franse Windows News ontving Readiris Pro 7 een score van 7,3/10. De journalist besloot zijn kritiek als volgt: "Indien de gebruikersinterface u niet afstoot is Readiris een ernstige concurrent voor OmniPage. Deze software heeft zonder twijfel zijn sterke punten en kan de meest moeilijke OCRopdrachten aan."

In het zelfde magazine lazen we een maand eerder al dit: "De laatste versie van Readiris legt de lat nogmaals hoger wat de snelheid en OCR precisie betreft. Automatische functies zorgen voor het rechtzetten van schuin ingescande bladzijden en voor het optimaliseren van het contrast van de scans."

In Nederland schreef Computer! Totaal het volgende in september 2002: "Het scannen en herkennen van een artikel uit het tijdschrift verlopen beter. Door het document in grijswaarden of kleur te scannen, kent de software geen problemen meer met de gekleurde titels op de bladzijde."

Maar ook andere toonaangevende publicaties schreven over Readiris Pro 7.
In september 2001 ving Readiris Pro 7 zijn zegetoer in België aan door de prijs "Beste OCR-software" te verkrijgen van PC World Belgium. Het Nederlandse PC Active klasseerde de software als "aanbevolen". In Frankrijk gaf SVM Mac 4 muizen aan Readiris Pro voor Mac OS met de volgende motivering: "Een herkenningsmotor met een verblufference precisie, een gebruiksvriendelijke interface en de ondersteuning van een groot aantal bestandsformaten: I.R.I.S. schudt de te kalme OCR-wereld wakker." Het Spaanse Byte kende Readiris Pro de Windows versie - 4 sterren toe omwille van de technologie, de efficiëntie en zijn probleemloze installatie.

I.R.I.S. is erg trots op deze "hall of fame" voor Readiris en verwacht nog verdere erkenning in de V.S. en Europa. Dank zij deze lofbetuigingen kon I.R.I.S. tot nog toe meer dan 8 miljoen eenheden verkopen. Voegen we hieraan toe dat Readiris werd verkozen door de scannerfabrikanten Hewlett-Packard, Agfa, Teco, Panasonic en Sharp die allen Readiris in hun producten integreren.
Ook de vorige versie Readiris Pro 6 ontving een pak gezaghebbende awards van computermagazines, we citeren slechts enkele voorbeelden:

Omtrent I.R.I.S.
Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) is een Belgische onderneming die werd opgericht in 1987. Ze is genoteerd op Euronext Brussels (IRI) en is toonaangevend op de markt van de Optical Character Recognition (optische karakterherkenning) (OCR), de Automatic Document Reading (automatische documentenlezing) (ADR) en het elektronische documentenbeheer. De activiteiten van I.R.I.S.' worden georganiseerd volgens twee hoofdlijnen :

"Office Products & Technologies"
I.R.I.S. ontwikkelt en vermarkt wereldwijd een compleet gamma van OCRtoepassingen voor thuis - en kantoorgebruikers. De vermaarde producten van de onderneming zijn:

??IRISPen II: een pen-scanner die het mogelijk maakt om tekst en cijfers met een handbeweging in eender welke toepassing op te nemen. De pen-scanner is beschikbaar in de
standaardversie (leest tekst en cijfers) en in de exclusieve versie (leest tekst, cijfers, met de
hand geschreven getallen, streepjescodes en omvat een van tekst-tot-spraak-module ).
??Readiris Pro: een OCR-pakket voor flatbed scanners, "alles-ineen" apparaten en digitale
camera's. Readiris Pro herkent kleurendocumenten in tot 93 verschillende talen. Het zendt de
herkenningsresultaten direct naar Word of Excel. Het slaat de OCR-resultaten op in de bekendste formaten met inbegrip van HTML en het ondersteunt het PDF-formaat. Op vandaag
werden er reeds 8 miljoen stuks van verkocht. Readiris Pro werd verkozen door Hewlett-
Packard, Agfa en Compaq, Panasonic, enz.
??De IBCR en Cardiris: een complete hardware - en software -oplossing om visitekaartjes te
scannen, te registreren en te herkennen. Uw contactpersonen worden gemakkelijk geëxporteerd in de database van uw PDA's of in de databanken met uw contactpersonen dank
zij de export met een enkele muisklik naar Outlook, of dank zij de exportopties van Cardiris.
"Professional Systems"
I.R.I.S. biedt ook oplossingen voor de professionele gebruiker om papieren documenten te
dematerialiseren. Zo kan u ook de documenten via het intranet/extranet/internet gemeenschappelijk gebruiken en verdelen. U kan ze tenslotte ook als elektronische documenten archiveren en opslaan. De belangrijkste oplossingen zijn: ??Automatic Document Reading (ADR) en Intelligent Document Recognition (IDR):
opslag van documenten van formulieren (ADR) en van niet-gestructureerde documenten
(IDR) in papier- of elektronische formaten.
??Electronic Document Management (elektronisch documentenbeheer) (EDM): organisatie, indexering, bevraging en gemeenschappelijk gebruiken van elektronische documenten.
??Kennis-management: consulteringsdiensten op hoog niveau om de collectieve kennis die
aanwezig is in een onderneming te organiseren, te bewaren en optimaal te gebruiken. ??Archivering en gegevensopslag: ontwerp, architectuur en installatie van oplossingen voor
opslag, archivering en beveiliging van elektronische gegevens. In 2000 realiseerde de groep I.R.I.S. een omzet van meer dan 27,6 miljoen ¤. In 2001 bedroegen de verwachte verkoopscijfers 35 miljoen ¤. I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la- Neuve en Brussel (België), Massy en Rueil-Malmaison (Frankrijk), Luxemburg, Boca Raton en Atlanta (VSA).
Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen of onze producten, surf naar de website van I.R.I.S. op http://www.irislink.com. Hoe kan u verdere informatie verkrijgen?
Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa
Contactpersonen voor de pers:
Catherine Rochigneux Caroline Roussel
Tel: +32 (0) 10 48 74 38 Tel: +32 (0) 10 48 74 56
Fax: +32 (0) 10 45 34 43 Fax: +32 (0) 10 45 34 43
E-mail: catherine.rochigneux@irislink.com E-mail: caroline.roussel@irislink.com Journalisten kunnen zich registreren op de extranet website van I.R.I.S. door te klikken op de link http://www.irislink.com/partners/press/index.html. Ze zullen een persoonlijke login en een persoonlijk paswoord krijgen om toegang te hebben tot de extranet website, waar er heel wat bedrijfs-en productinformatie beschikbaar is.