Gemeente Alkmaar


13 maart 2002

Raadsleden Lind, Klaver en Giling onderscheiden met Penning van Verdienste

Op woensdag 13 maart 2002 om 16.00 uur reikt de burgemeester van Alkmaar, mevrouw drs. M. van Rossen, drie penningen van verdienste in zilver van de stad Alkmaar uit. De onderscheidingen zijn toegekend aan de heren A.C. Lind, mr. drs. P.B. Klaver en A.A.J. Giling ter gelegenheid van hun afscheid als raadslid van de gemeente Alkmaar. De uitreiking is in de raadzaal van het stadhuis van Alkmaar tijdens de laatste raadsvergadering van de huidige Alkmaarse gemeenteraad.

A.C. Lind
De heer Lind was van 1972 tot 2002 raadslid en tevens fractievoorzitter van de partij 'Stadsbelang' in de Alkmaarse gemeenteraad.Tijdens deze lange periode heeft de heer Lind in veel raadscommissies gezeten, onder andere: financiën, algemene zaken, volksgezondheid, bezwaar- en beroepschriften, middelenbeleid, sociale zaken, organisatievernieuwing, rekeningen, bestuurszaken en personeel en organisatie. Daarnaast heeft hij mede vanwege zijn raadslidmaatschap veel (bestuurlijke)functies vervuld, onder andere bij het Samenwerkings-verband Noord-Kennemerland, Bestuur voor instandhouding en restauratie van monumenten, Centrale Antenne-Inrichting, Recreatieschap Geestmerambacht, Algemene Raad Gemeenschappelijk Gasbedrijf Kop Noord-Holland, Medisch Centrum Alkmaar en in de bestuurscommissie avondscholengemeenschap Cornelis Drebbel.

P.B. Klaver
De heer Klaver was van 1987 tot 2002 raadslid en van 1994 tot 2002 als fractievoorzitter voor de VVD in de Alkmaarse gemeenteraad. Toen de heer Klaver in 1987 raadslid werd was hij 27 jaar en het jongste gemeenteraadslid dat tot dat moment in Alkmaar was benoemd. Tijdens zijn raadsperiode van 15 jaar is hij lid geweest van veel commissies, onder andere: bezwaar- en beroepschriften, cultuur, sport en volksgezondheid, stadsbeheer, milieu en energiebeleid, bestuur en communicatie, ruimtelijke ordening, economische zaken en centrummanagement en informatievoorziening, bestuur en middelen. Daarnaast heeft de heer Klaver vanwege zijn raadslidmaatschap deel uitgemaakt van de Algemene Raad Vuilverbrandings-installatie en is hij lid van de Raad van Commissarissen Centrale Antenne Inrichting Alkmaar.

A.A.J. Giling
De heer Giling is in drie periodes gemeenteraadslid in Alkmaar geweest; in 1974, van 1990 tot 1994 en van 1998 tot 2002. Tijdens deze raadsperiodes, totaal 12 jaar, is hij lid geweest van veel commissies, onder andere: personeel en organisatie, sociale zaken en arbeidsmarktbeleid, volkshuisvesting en grondzaken, klachtencommissie, stedelijk beheer, maatschappelijke ontwikkeling, rekenkamercommissie en was de heer Giling voorzitter van de commissie stedelijke ontwikkeling. Daarnaast is hij als raadslid benoemd in de commissie georganiseerd overleg en zat de heer Giling in het algemeen bestuur Geestmerambacht.

Op de oorkonde die aan alle drie de heren wordt uitgereikt en die hoort bij de penning van verdienste staat vermeld: 'als bewijs van waardering voor zijn werkzaamheden als raadslid van Alkmaar'.